Banner 980x90

Engures ostai būs jāskaidro padziļināšanas darbu laikā notiekošais

Rīga, 29.jūl., LETA. Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālā vides pārvalde šodien ir uzaicinājusi Engures ostas pārvaldes pārstāvi sniegt paskaidrojumus par nedēļas nogalē veiktajiem ostas padziļināšanas darbiem, kas izraisīja satraukumu Engures pludmalē brīvdienas pavadīt sabraukušajos atpūtniekos, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Svētdien sociālajos tīklos izplatītajā video bija fiksēts, ka no caurules pludmalē nonāk melna masa. VVD vides inspektors, aizbraucot uz pludmali, pārliecinājās, ka tās ir gultnē ilgstoši uzkrājušās smiltis, kas sajaukušās ar dūņām un samešiem, un apdraudējumu videi un iedzīvotājiem nerada.

Bukleviča informēja, ka dienests janvāra sākumā projektētā dziļuma atjaunošanas darbiem Engures ostas pārvaldei izsniedzis tehniskos noteikumus. Tajos ietvertas vides prasības, kas jāievēro darbu veikšanas laikā. Noteikumi paredz, ka padziļināšanas darbi jāveic tā, lai maksimāli novērstu izraktās grunts nonākšanu ūdenī. Lai noskaidrotu, kāpēc tas nav izdarīts, šodien uz VVD sniegt paskaidrojumus uzaicināts Engures ostas pārvaldes pārstāvis.

VVD uzdos darbu veicējam arī izvietot informatīvus plakātus darbu veikšanas vietās, lai informētu iedzīvotājus par notiekošo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)