Banner 980x90

Engures novadā nolaupītā bērna lieta vēl tiek izmeklēta

Rīga, 19.sept., LETA. Pavasarī Engures novadā nolaupītā bērna lieta vēl tiek izmeklēta, bet plašāku informāciju pašlaik nav iespējams sniegt, aģentūrai LETA apgalvoja Tukuma rajona tiesas prokurore Santa Janševska.

Viņa nekomentēja, vai vecāki, kas nolaupījuši un izveduši uz ārzemēm savu bērnu, ir izdoti Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, jo tas ir izmeklēšanas noslēpums. Tāpat, sargājot bērna intereses, prokurore neatklāja, kurā valstī un iestādē pašlaik ir nolaupītā meitene.

Janševska apliecināja, ka izmeklēšana turpinās, taču atteicās prognozēt, kad to varētu pabeigt.

Arī Engures novada bāriņtiesas priekšsēdētājs vietniece Inese Semeneņa apgalvoja, ka bāriņtiesa nav tiesīga izpaust jebkāda veida informāciju, ņemot vērā, ka vēl joprojām notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka 11.aprīlī no pirmsskolas izglītības iestādes "Ķipari" Engures novada Smārdē vecāki, kuriem atņemtas aizgādības tiesības, nolaupījuši trīsgadīgu meitu un izveduši viņu uz ārzemēm. Kad pieaugušie ienākuši iestādē, viņi pagrūda auklīti, fiziski ietekmēta arī audzinātāja. Vecāki patvaļīgi no iestādes izņēmuši savu meitu un vēlāk izveduši viņu uz ārzemēm.

"Tas viss notika pārējo bērnu acu priekšā, bērni sāka raudāt, redzot, ka viņu audzinātāju grūž," notikušo aprakstīja bērnudārza vadītāja Gunta Lāce, klāstot, ka situācija iestādē ir izrunāta un secināts, ka darbinieki rīkojušies pareizi, līdz ar to viņu vainu notikušajā Lāce neredz.

Nolaupīto bērnu bērnudārza vadītāja raksturoja kā jauku, lai gan sākotnēji ar viņu bijušas problēmas. Meitenīte kādu laiku dzīvojusi Vācijā, bet Latvijā dzīvojusi citas ģimenes aprūpē, jo vecākiem atņemtas aprūpes tiesības. Zināms, ka viņas ģimenē ir arī citi bērni, un par daļu vecākiem atņemtas aizgādības tiesības.

Bērns atrodas Vācijas aprūpes centrā un sadarbībā ar Tieslietu ministriju tiek risināts jautājums par bērna pārvešanu uz Latviju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)