Banner 980x90

Enduro svētki Zantē atklāti ar kuplu dalībnieku skaitu un dubļainu izaicinājumu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 21.augustā, ar enduro sprinta sacensībām tika atklāti tradicionālie Enduro svētki Zantē, pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja organizatori.

Neskatoties uz izaicinošo trasi un pamatīgajiem dubļiem, sacensībās startēja ļoti kupls dalībnieku skaits, tostarp trīs jaunās Tūristu klases sportisti. Taču Enduro svētki turpināsies ar divu dienu cīņām jau 3.un 4.septembrī

Godam aizvadīta Enduro svētku atklāšana, kas sākusies ar visai ekstrēmu enduro sprintu kārtīgos dubļos. Ilgstošās lietavas, kas iepriekšējās dienās bija "papildinājušas" sacensību trasi, nenobaidīja dalībniekus, tieši pretēji, likās, ka asas izjūtas tieši pievilinājušas braukt gribētājus. Protams, sacensību organizatori un viesību namatēvs Kristians Evarsons bija priecīgi redzot, ka pūles ir atmaksājušās un sportisti novērtē enduro svētkus. Taču noteikti jāatgādina, ka šī bija tikai iesildīšanās gaidāmajam svētku turpinājumam septembrī.

Sacensību rezultāti pēc gana dubļainajām cīņām, sekojoši. Pirmo vietu E1 klasē ieņēma ierastais līderis Edgars Siliņš, otro vietu izcīnīja Reio Timmi, bet trešo Rihards Dūčis. E2 klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena atgriezās sezonas vadošais sportists Ivo Šteinbergs, otro vietu ieņēma talantīgais Leoku dinastijas pārstāvis – Tanel Leok, bet trešo – Jānis Vinters. Tikmēr E3 klasē pirmais Elary Talu, otrais Lauris Ermanis, bet trešais Sandris Kļaviņš. Senioru klase uzvaras laurus plūca Toivo Nikopensius, otro vietu izcīnīja Einārs Vinters, bet trešo Danielius Žoštautas.

Junior 10+ klase pirmo vietu izcīnīja Miks Rasmanos, otro Ricards Ansviesulis, bet trešo Miķelis Ērglis. Hobby klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Jānis Freimanis, uz otrā pakāpiena Klev Kriis, bet trešajā vietā Aivars Kukojs. Veterānu konkurencē pirmais Ivars Miķelsons, otrais Normunds Simsons, bet trešais Ivars Telle. Viskuplāk pārstāvētajā C klasē pirmais bija Ģirts Kalniņš, otrais Krisjan Kolsar, bet trešais Janar Saarits. Iespaidīgajā Quads klasē, kurai dubļos bija visgrūtāk un kurā organizatori aicināja palīdzēt cits citam, pirmo vietu izcīnīja Kestutis Kaminskis, otrais Arīnas Sipavičius, trešais Aivis Graudiņš. Enduro Street klase šoreiz viens pārstāvis – Raimonds Rasa. Jaunajā Tūristu klasē, kas paredzēts tiem, kas iepriekš nekad nav sacentušies, pirmo vietu izcīnīja Andrejs Trušs, otrais Kaspars Seleckis, trešais Normunds Balčuks.

Enduro svinības Zantē turpinās un jau 3./4.septembrī tur norisināsies tradicionālais divu dienu enduro. Arī tad trasē varēs doties ikviens motocikla īpašnieks, startējot jaunajā tūristu klasē, bet "Lielo enduro" spēkratu īpašniekiem tiks piedāvāts īpašs pasākums – Advendūristi,kad divu dienu garumā par jautrību, kompāniju un ceļotāju garu rūpēsies pasaule apceļotājs un dēkainis Mārtiņš Sils.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)