Banner 980x90

Dome galvos 105 391 eiro aizņēmumu ledus apstrādes mašīnas iegādei Tukuma ledus hallei

Tukuma novada dome galvos savas kapitālsabiedrības SIA "Tukuma ledus halle" 105 391 eiro aizņēmumu, ko uzņēmums tērēs jaunas ledus apstrādes mašīnas iegādei, šodien lēmuši deputāti.

Rīga, 24.okt., LETA. Tukuma novada dome galvos savas kapitālsabiedrības SIA "Tukuma ledus halle" 105 391 eiro aizņēmumu, ko uzņēmums tērēs jaunas ledus apstrādes mašīnas iegādei, šodien lēmuši deputāti. Jauns aprīkojums ledus hallei nepieciešams, jo esošā ledus apstrādes mašīna "Olympia Millennium" iegādāta 2005.gadā, 14 ekspluatācijas gadu laikā tā ir nolietojusies, visas iekārtas ir tehniski sliktā stāvoklī, palielinās eļļas pieprasījums gan motorā, gan hidraulikā. Mašīna jebkurā brīdī var saplīst un palikt ledus laukumā, kas savukārt radītu pārrāvumu ledus halles darbībā. Turklāt mašīna darbojas ar gāzes dzinēju, un ir bijušas apmeklētāju sūdzības par atgāzēm. Domē uzsver, ka ledus hall var zaudēt sporta organizāciju uzticību un tiesības pie sevis rīkot bērnu un jauniešu hokeja turnīrus. Plānotā investīcija - tehniski jauna ledus apstrādes mašīna "Endo Red Wolf" - aprīkota ar jaunām tehnoloģijām, piemēram, ar to iespējama ledus mazgāšana, ūdens sistēmu mazgāšana, tā ir videi draudzīga, darbojas ar elektrodzinēju, līdz ar to nav trokšņu un atgāžu, Ledus apstrādes mašīnas iegādei ir veikts publisks iepirkums, un līgumu varētu slēgt ar uzvarējušo pretendentu SIA "JVA Sports", kas ierīci piedāvā par 87 100 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Domes sēdē domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ( Tukuma pilsētai un novadam") klāstīja, ka ir izskatīta iespēja kredītu ņemt arī komercbankā, taču piedāvājumi nav bijuši izdevīgi. Tāpēc 105 391 eiro aizņemsies Valsts kasē uz sešiem gadiem, un dome garantēs aizņēmuma atmaksu ar pašvaldības budžetu. "Firmas.lv" dati liecina, ka "Tukuma ledus halles" apgrozījums pērn bijis 629 312 eiro, pašvaldības uzņēmums cietis 10 869 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)