Banner 980x90

Ceļu policists liecinieku klātbūtnē dzērājšoferim nozog 30 eiro vērtu magnetolu

Rīga, 2.jūl., LETA. Kādam Tukuma ceļu policistam piespriests četru mēnešu nosacīts cietumsods par magnetola "Pioneer" nozagšanu no aizturēta dzērājšofera automašīnas, raksta "Latvijas Avīze".

Pirmstiesas izmeklēšanā un tiesā automašīnas īpašnieks liecinājis, 2017.gada vasarā samainījis motorolleru pret automašīnu "Mazda", kurai uzstādījis lombardā iegādātu automagnetolu "Pioneer" 30 eiro vērtībā.

Kad policijas darbinieki autovadītāju apturējuši un likuši veikt alkohola pārbaudi, viņš atteicies to darīt. Šoferis atzinis, ka ir dzēris un viņam nav vadītāja tiesību. Atbraukuši citi policisti un autovadītāju nogādājuši policijas iecirknī, kur arī vēlāk no policijas darbiniekiem viņš uzzinājis, ka viņam nozagta magnetola, par ko arī uzrakstījis iesniegumu.

Policijas izmeklētāja, kas bija ieradusies šofera aizturēšanas vietā, tiesā liecināja, ka automašīnas apskates laikā kolēģis Artūrs vispirms pajautājis, vai magnetolu jau paspējusi piefiksēt.

Saņēmis noraidošu atbildi, viņš bez atļaujas atraujot pasažiera puses durvis, to esot izņēmis ar vārdiem "viņam tā vienalga nebūs vajadzīga". Inspektore aizrādījusi, ka tā nedrīkst darīt, un teikusi, lai magnetolu liek atpakaļ. Tomēr kolēģis šo rīkojumu ignorējis.

Atgriezusies iecirknī, izmeklētāja vēlreiz vērsusies pie kolēģa, aicinot magnetolu atlikt atpakaļ, uz ko saņēmusi atbildi, lai liekoties mierā. Nākamajā dienā izmeklētāja par notikušo ziņoja vadībai, kas savukārt - Iekšējās drošības birojam, noskaidrojusi "Latvijas Avīze".

Policists Artūrs savu vainu zādzībā neatzina. Viņš magnetolu esot izņēmis un ielicis savā dienesta automašīnas bagāžas nodalījumā, lai nepieļautu, ka to kāds nozog. Atgriezies policijas iecirknī, viņš magnetolu novietojis savā kabinetā. Policists esot domājis, ka tajā vai kādā citā dienā kolēģi no viņa magnetolu paņems. Ziņojumu par izņemto magnetolu neuzrakstīja.

Kā raksta "Latvijas Avīze", kad policijā viņam teikuši, ka magnetola jāatdod, viņš atbildējis, ka, protams, atdošot. Tomēr magnetolu viņam kolēģi atsavinājuši pēc četrām dienām mājoklī. Artūrs esot sacījis, ka nezināja, kur policijā glabā izņemtās mantas.

Tomēr tiesa nešaubījusies par apsūdzētā vainu. Policists saņēma četru mēnešu nosacītu cietumsodu un viņam valstij jākompensē 705 eiro, kas iztērēti advokāta pakalpojumiem.

Laikrakstam zināms, ka sodītais policists šobrīd strādā par apsargu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)