Banner 980x90

Ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā izlietoti 23,8 miljoni eiro

Rīga, 18.apr., LETA. Ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā izlietoti 23,8 miljoni eiro, kopumā slīdamību novēršot vairāk nekā 511 000 kilometru garumā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanā ir noslēgusies ziemas sezona. Līdz ar autoceļu ziemas uzturēšanas sezonas noslēgšanos, tiek pārtrauktas ceļu uzturētāju ziemas dežūras diennakts režīmā. Tomēr, ja iestāsies ziemai raksturīgie laika apstākļi, tad autoceļu uzturēšanas darbi - brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem, brauktuvju attīrīšana no sniega, tiks veikti pēc nepieciešamības.

Šajā ziemas sezonā brauktuvju slīdamība novērsta vairāk nekā 511 000 kilometru garumā, brauktuvju attīrīšana no sniega ar vienlaicīgu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem vairāk nekā 164 000 kilometri, attīrīšana no sniega veikta turpat 78 000 kilometru garumā.

2017./2018.gada ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā izlietoti 23,8 miljonie eiro. Ik gadu ziemas uzturēšanas darbi veido aptuveni trešo daļu no kopējā valsts autoceļu ikdienas uzturēšanai piešķirtā finansējuma.

Šī ziema bija raksturīga ar krasām laika apstākļu atšķirībām Latvijas reģionos. Vidzemē ilgstoši bija patstāvīga sniega sega un sals, pēc kura iestājās atkusnis. Savukārt Kurzemes reģionā gaisa temperatūra svārstījās ap nulli grādiem, līdz ar to uz autoceļiem bieži mēdza veidoties satiksmei bīstamais melnais ledus un regulāri veidojās atkusnis.

Lai samazinātu brauktuvju slīdamību un nodrošinātu drošākus braukšanas apstākļus autovadītājiem, regulāri tika veikta autoceļa seguma apstrāde ar prestlīdes materiāliem. Neraksturīgi ziemas sezonai tika veikti ikdienas uzturēšanas darbi, kuri saistīti ar ūdens atvades sakārtošanu, jo vietām autoceļi applūda un tika slēgti satiksmei.

Ziemas sezona valsts autoceļu uzturēšanā sākas no 2017.gada 1.novembra līdz 2018.gada 31.martam, pēc nepieciešamības periods var tikt pagarināts.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9092 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 kilometri ir grants autoceļi, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)