Banner 980x90

Zemessardzes komandieris: Sabiedrības interese par valsts aizsardzību nav noplakusi nekad

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA
Kopš Zemessardzes dibināšanas sabiedrības interese par valsts aizsardzību nav noplakusi nekad, intervijā Latvijas Radio pauda Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš.

Viņš minēja, ka vidēji gadā Zemessardzē tiek uzņemti 600 līdz 1000 cilvēku. Līdz ar to faktiski tiek kompensēts no Zemessardzes aizejošo cilvēku skaits. "Bilance ir ļoti minimāla, bet pozitīva," sacīja Kalniņš.

Viņš arī minēja, ka notikumi Ukrainā zināmā mērā palielinājuši sabiedrības interesi par iesaistīšanos Zemessardzē.

Jau vēstīts, ka šogad līdz 1.augustam Zemessardzē iestājušies 617 cilvēki un tas nozīmē, ka jau divus gadus vērojama liela cilvēku interese par pievienošanos šim Nacionālo bruņoto spēku formējumam, liecina Aizsardzības ministrijas (AM) dati.

AM prognozē, ka līdz gada beigām interese saglabāsies un cilvēki turpinās iestāties šajā brīvprātīgajā bruņoto spēku formējumā. Tas izskaidrojams ar ģeopolitisko situāciju un notikumiem Ukrainā, tāpat Zemessardzei ir palielinājies finansējums, līdz ar to uzlabojies materiālais un individuālais nodrošinājums un mācību intensitāte. Interese pieaugusi kopš 2014.gadā notikušās Krimas aneksijas.

Pagājušajā gadā Zemessardzē iestājušies 1210 zemessargi, no kuriem lielākā daļa ir gados jauni cilvēki - 991 zemessargs ir vecumā līdz 35 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)