Banner 980x90

Vietējā konsultatīvā padome neiebilst pret olu ražotnes izveidi Jaunsātu pagastā

Jelgava, 18.okt., LETA. Jaunsātu pagasta konsultatīvā padome neiebilst pret olu ražotnes būvniecību pagastā, un arī vietējie iedzīvotāji noskaņoti pozitīvi, aģentūrai LETA apgalvoja padomes pārstāve, pagasta feldšeru punkta vadītāja Andra Gailīte.

Padomei ražotnes iecere ir prezentēta, atbildot uz jautājumiem par iespējamiem piesārņojumiem, darbības kontroli un citiem jautājumiem. Padome nav iebildusi pret ražotnes izveidi.

"Neesmu jutusi arī pretestību no iedzīvotājiem. Ar viņiem man daudz sanāk runāt, tāds darbs," klāstīja Gailīte, piebilstot, ka viņa zina tikai par kādas pensionāres negatīvo viedokli. Tāpat par ražotni esot satraukušies tukumnieki, lai arī daļa no viņiem nemaz nezina, kur ražotne iecerēta un "kas ir Jaunsātu pagasts".

Gailīte neslēpa, ka sākotnēji ideja par ražotni šķitusi utopiska un rožaina, taču vēlāk viedoklis mainījies.

"Jā, radīsies kaut kādi atkritumi, bet dzīvojam 21.gadsimtā, un mums ir iestādes, kas to kontrolē. Ja būsim pret, jo būs smakas, netīrumi, tad nolīdzinām uz vietas šīs iestādes," komentēja Jaunsātu pagasta pārstāve, piebilstot, ka arī Tukuma novada Pūres pagastā ir vairākas ražotnes, kas spēj izpildīt nepieciešamās prasības un veiksmīgi darboties.

Jau vēstīts, ka ir sākta ietekmes uz vidi novērtējuma procedūra un sākotnējā sabiedriskā apspriešana par SIA "Gallusman" vistu novietņu kompleksa izveidi Tukuma novada Jaunsātu pagastā. "Gallusman" nekustamajā īpašumā "Karjeras" Jaunsātu pagastā iecerējusi izveidot vistu novietņu kompleksu un olu un olu produktu ražotni, kur kopumā būtu līdz astoņiem miljoniem vistu. Projektu plānots īstenot divos posmos - pirmās kūtis varētu tapt līdz 2020.gada beigām, bet nākamās līdz 2026.gada beigām.

Lai veiktu atkārtotu īpašuma "Karjeras" novērtēšanu, Tukuma novada dome pagājušajā nedēļā ārkārtas sēdē lēmusi pārtraukt divu zemesgabalu izsoli Jaunsātu pagastā, ko uzņēmumu grupa "OvoStar Union" no Ukrainas izskata kā iespējamo vietu olu rūpnīcas izveidei. Domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs ("Tukuma pilsētai un novadam") informēja, ka līdz noteiktajam laikam izsolei pieteikušies divi pretendenti, bet SIA "Gallusman", kas zemesgabalus noskatījusi olu ražotnei, dalību izsolē atteica, kamēr nav izstrādāts ietekmes uz vidi novērtējums.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums "Gallusman", kas pieder Nīderlandē reģistrētajam "OvoStar Union N.V. PLLC" un bijušajam AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājam Arnim Veinbergam, dibināts 2015.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar rūpnieciskos iekārtu uzstādīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)