Banner 980x90

"Vienotība" Tukumā cer uz lielāku vēlētāju atbalstu

Viens no sarakstiem, kas Tukuma novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir "Vienotības" saraksts. Partija cer, ka iedzīvotāju atbalsts vēlēšanās būs audzis, pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv pavēstīja partijas "Vienotība" Tukuma nodaļas vadītāja Dace Lebeda.

Partijas "Vienotība" Tukuma novada sarakstā esat pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle?

Veidojot partijas "Vienotība" Tukuma novada sarakstu, tika analizēti iepriekšējo pašvaldības vēlēšanu rezultāti. Būtībā kandidātu secību sarakstā noteica paši vēlētāji.

Pastāstiet, lūdzu, kas Jūs atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

Ja runāsim godīgi, tad lielā politika, lai paliek Saeimas vēlēšanām. Pašvaldība ir daudz tuvāk cilvēkam, līdz ar to šeit vēlētājs vairāk un stingrāk izvērtēs nevis tikai deputāta kandidāta popularitāti, bet arī viņa līdzšinējo veikumu un darba spējas. Mūsu sarakstā startē cilvēki, kas ar savu darbu var lepoties - cilvēki, kas ieguvuši apkārtējo uzticību.

Partijas "Vienotība" sarakstā startē ne tikai partijas biedri, bet arī atbalstītāji, kuriem ir svarīga atbildīga, godīga un kompetenta politika, izslēdzot tukšu populismu. Tie vēlētāji, kuriem ir svarīgas šīs vērtības, noteikti balsos par mums.

Jūsu priekšvēlēšanu programmā sadaļā pie ekonomiskās un vides attīstības minēta atbalsta pasākumu programma uzņēmēju projektiem, kas radīs jaunas darba vietas. Pastāstiet, lūdzu, sīkāk par šo ieceri? Kā to plānots realizēt?

Ja runājam par uzņēmēju atbalstu, tad vēlos uzsvērt jau esošo pašvaldības atbalstu uzņēmējiem, kas spējuši saglabāt darba vietas. Pašvaldība piešķir ievērojamas nekustamo īpašumu nodokļu atlaides.

Darbs būtu jāturpina pie infrastruktūras sakārtošanas, dažādu pieslēgumu nodrošināšanas. Jāvienojas par konceptuālu atbalstu jau projekta realizēšanas sākumā. Ja nepieciešams, jāpalīdz uzņēmējam informēt sabiedrību par iespējamajām darba vakancēm (patlaban populārs - "Darba vakanču gadatirgus"). Ir jāveicina pašvaldības darbinieku un uzņēmēju savstarpējās komunikācijas uzlabošanās. Patlaban jau deputāti sāk risināt jautājumu par dzīvojamās telpas nodrošinājumu tiem iestāžu speciālistiem, personām, kurām ir pašvaldībai nepieciešamās specifiskās zināšanas vai izglītība kādā noteiktā specialitātē. Tas nozīmē, ka uzņēmējs varēs rēķināties ar šādu pašvaldības atbalstu nepieciešamo speciālistu piesaistē. Pats galvenais ir komunikācija, izpratne, sadarbība un pozitīvs skats nākotnē.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Patlaban Tukuma novada domē no 17 deputātiem, trīs - es, Juris Bogužs un Artis Jomerts ir no partijas "Vienotība". Ceru, ka iedzīvotāju atbalsts būs audzis un turpmāk no mūsu saraksta par novada nākotni varēs lemt vairāk "Vienotības" deputātu.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?

Ļoti cienu visus deputātu kandidātus no pārējiem sarakstiem jau par to vien, ka viņi nestāv malā, nāk, dara un vēlas darboties un strādāt novada labā. Ja šī vēlme un mērķi viņiem ir patiesi, tad pats labākais scenārijs nākotnē būtu no konkurentiem pārtapt par sadarbības partneriem.

Noteikti spēcīgi kandidāti ir partijas "Tukuma pilsētai un novadam" sarakstā, sabiedrībā zināmi cilvēki ir no "Zaļo un zemnieku savienības" saraksta. Iedzīvotājiem ir jādod izvēles iespējas. Priecājos, ka Tukuma novadā nav tikai viens saraksts, kā citviet valstī.

Iedzīvotājiem novēlu nestāvēt malā un pašiem aktīvi iesaistīties novada dzīves veidošanā. Pirmais solis - piedalīties vēlēšanās.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.

Tukums24.lv jau vēstīja, ka Tukuma novadā vēlēšanās startēs politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Zaļo un Zemnieku savienība", "Vienotība", "Reformu partija", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Tukuma pilsētai un novadam".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)