Banner 980x90

Vēja gāztie koki nopostījuši baskāju taku un lielformāta fotogrāfijas pie Valguma ezera

Rīga, 12.jūn., LETA. Otrdienas vakarā vēja gāztie koki un lietusgāzes nopostījuši baskāju taku un lielformāta fotogrāfijas pie Valguma ezera Engures novadā, aģentūru LETA informēja atpūtas kompleksa "Valguma pasaule" līdzīpašniece Vita Beļavniece.

Pēc viņas teiktā, vētra brāzās pāri Valguma ezeram un nodarījusi milzu postījumus baskāju takā "Valguma pasaulē", mākslas telpā Valguma mežā un Valguma viesnīcas teritorijā. Ar saknēm izgāztas vai nolauztas apmēram 40 milzu priedes, egles, oši. Nopostītas vairākas dabas ainavu fotomākslinieku Andra Apses un Andra Eglīša lielformāta fotogrāfijas, kas bija apskatāmas Valguma mežā.

Beļavniece klāstīja, ka pirmo reizi baskāju takas pastāvēšanas astoņos gados taku īpašnieki ir spiesti slēgt, šodien un rīt tā apmeklētājiem nebūs pieejama. Mākslas telpu, kur kritušo koku vēl vairāk, saimnieki plāno atvērt nākamajā nedēļā.

Taka slēgta apmeklētāju drošībai. Pēc Beļavnieces teiktā, liela daļa kritušo koku atrodas Ķemeru Nacionālā parka teritorijā un apdraud cilvēku drošību.

Jau vēstīts, ka saistībā ar negaisa radītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajā diennaktī saņēmis vairāk nekā 50 izsaukumus, turklāt dzēsti arī ugunsgrēki, kurus, visticamāk, izraisījuši zibens spērieni.

Visvairāk ar negaisa postījumiem saistīto izsaukumu - 19 - tika saņemti Tukumā un Tukuma novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)