Banner 980x90

Valsts valodas komisija drīzumā plāno rīkot semināru par mediju valodas lietojumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Valsts valodas komisija, kuras darbību pagājušajā gadā atjaunoja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 1.martā rīkos semināru, kas veltīts mediju valodas lietojumam, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomnieks Gusts Kikusts.

Paredzēts, ka seminārs būs veltīts valodas lietojuma nozīmei medijos un valsts valodas pozīciju stiprināšanai. Piedalīties plānots aicināt par mediju politiku atbildīgos valsts varas pārstāvjus un jomas ekspertus. Pasākumā notiks arī Saeimas Cilvēktiesību komisijas izbraukuma sēde, norādīja Kikusts.

Valsts valodas komisija tika izveidota 2002.gada 16.janvārī pēc toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas iniciatīvas, parakstot kopīgu rīkojumu ar Ministru prezidentu. Komisija dibināta nolūkā apzināt valsts valodas situāciju un izstrādāt ieteikumus latviešu kā valsts valodas statusa nostiprināšanai un valsts valodas attīstībai.

Tās sastāvā ir dažādu valodniecības nozaru speciālisti, kultūras, zinātnes un izglītības eksperti, kā arī citi sabiedrības pārstāvji. Vējonis Valsts valodas komisijas darbību atjaunoja 2015.gada decembrī.

Valsts valodas komisijas galvenais uzdevums ir izstrādāt valodas politikas stratēģiskos virzienus, balstoties uz visaptverošiem, situācijas analīzē pamatotiem pētījumiem, pārraudzīt Valsts valodas politikas programmas izpildi, kā arī piedalīties un konsultēt valodas politikas likumdošanas izstrādes jautājumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)