Banner 980x90

Vai LED spuldzes tiešām labāk apgaismo telpas un samazina elektrības rēķinus?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mūsdienu pasauli nevar iedomāties bez mākslīgā apgaismojuma. Miljoniem spuldžu tiek ieslēgtas katru dienu, lai atvieglotu mūsu ikdienas gaitas. Pirms dažiem gadiem elektrības nozarē tika ieviestas jaunas tehnoloģijas, kas palīdz samazināt izmaksas un izveidot efektīvāku un videi draudzīgāku apgaismojumu. Tā ir LED jeb gaismas diožu izmantošana spuldzēs. LED spuldzes jau tagad tiek izmantotas, lai apgaismotu birojus, publiskas telpas un ielas. Arvien vairāk cilvēku sāk izmantot jaunās paaudzes spuldzes arī savās mājās, lai radītu komfortablu, acīm patīkamu apgaismojumu.

LED spuldze tuvplānā – kas jāzina par jauniem gaismas avotiem?
Kvēlspuldzēs gaismas avots ir sakarsēts kvēldiegs, kas parasti tiek ražots no volframa. Diemžēl lielākā enerģijas daļa aizplūst atmosfērā, jo kvēlspuldze izstaro ļoti daudz siltuma un paliek karsta. Šādas spuldzes mīnusi ir ne vien nepietiekama efektivitāte, bet arī kaitējums apkārtējai videi. Savukārt LED spuldzēs gaismu izstaro pusvadītāji, caur kuriem plūst elektriskā strāva. Pusvadītājs jeb gaismas diode nevis deg, bet izstaro gaismu. Tas nodrošina vienmērīgu apgaismojumu, efektīvāku elektroenerģijas patēriņu un mazāku spuldzes uzkarsēšanu. Salīdzinot ar kvēlspuldzēm, LED spuldzes patērē mazāk enerģijas, bet strādā daudz ilgāk. Šīs ierīces ir
- paredzētas 230 V, 220 V un 12 V elektrības spriegumam;
- ar dažādu elektroenerģijas patēriņa klasi no A līdz G. A klases LED spuldze patērē vismazāk elektroenerģijas, G – visvairāk;
- jaudīgākas nekā kvēlspuldzes. LED spuldzes jaudas apzīmējums ir lm. Parasti uz spuldzes iepakojuma ir norādīts konkrētas spuldzes lm salīdzinājums ar ierastajiem W.

Spuldzes interneta veikalā – ātri, izdevīgi, vienkārši
Interneta veikalā 1a.lv Jūs varat atrast visu nepieciešamo mājai, tostarp arī LED spuldzes. "Osram", "Esperanza", "Canyon" un citu pārbaudītu ražotāju preces šajā veikalā ir pieejamas par draudzīgām cenām. Meklēšanas filtri ļauj pāris sekunžu laikā atlasīt spuldzes pēc
- elektrības sprieguma;
- jaudas;
- ligzdas tipa.

1a.lv pasūtītās preces varat saņemt veikala birojā Rīgā vai Jums ērtā vietā. Ienāciet 1a.lv, lai uzzinātu par piegādes un preču apmaksas iespējām! Ja Jums radīsies jautājumi par iepirkšanās procesu, 1a.lv konsultanti būs priecīgi sniegt nepieciešamo informāciju.

LED spuldzes nodrošina apgaismojumu, kas ir labāks dabai un Jūsu acīm un izdevīgāks maciņam. Kāpēc gan nepamēģināt nomainīt spuldzi vienā istabā un pārliecināties par gaismas diožu efektivitāti? Ienāciet 1a.lv un pasūtiet Jūsu mājai atbilstošās spuldzes par izdevīgām cenām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)