Banner 980x90

Upju notece decembrī bijusi pat trīsreiz lielāka par normu

Rīga, 8.janv., LETA. Lai gan nokrišņu daudzums decembrī Latvijā bija tuvu normai, siltā laika, pārmitrās zemes un slapjā rudens dēļ ūdens daudzums upēs bija divas līdz trīs reizes lielāks nekā parasti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Visvairāk nokrišņu pagājušajā mēnesī bija Kurzemes rietumos, tostarp 130 milimetru Rucavā un 138 milimetri Ventspilī. Valsts lielākajā daļā lija krietni mazāk, vietām nokrišņu summa nesasniedza 40 milimetru.

Kopumā nokrišņu daudzums decembrī Daugavas baseinā Latvijas teritorijā bija 115% no normas, Aiviekstes baseinā - 114%, Gaujas baseinā - 96%, Lielupes baseinā - 98% un Ventas baseinā - 99% no ilggadējā vidējā rādītāja.

Daugavas ūdenīgums decembrī bija 282% no normas, Aiviekstes - 334%, Gaujas - 213%, Lielupes - 298%, Ventas - 235% no normas.

Latvijas austrumu daļas upēs decembra trešajā dekādē parādījās sākotnējās ledus formas, kas ir mēnesi vēlāk nekā ierasts. Ledus upēs bija vērojams tikai 3-6 dienas.

Decembra vidējā ūdens temperatūra Latgales un Vidzemes upēs bija nepilns grāds, bet Zemgales un Kurzemes upēs - no viena līdz trim grādiem virs nulles.

Patlaban ūdens līmenis Latvijas upēs galvenokārt pazeminās, arī Daugavā sākusies lēna ūdens līmeņa krišanās. Ūdens turpinās atkāpties arī janvāra trešajā nedēļā. Pazeminoties gaisa temperatūrai, upes sāks aizsalt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)