Banner 980x90

Tuvākajos gados Tukuma novadā reorganizācijas rezultātā darbosies divas vidusskolas piecu vietā

Rīga, 4.marts, LETA. Tuvākajos gados, reorganizējot vairākas izglītības iestādes, Tukuma novadā darbosies divas vidusskolas pašreizējo piecu vietā, liecina novada domes lēmumi.

Ar 2021.gada 1.septembri kā viena iestāde darbosies Tukuma Raiņa ģimnāzija un Tukuma 2.pamatskola. Iestādes nosaukums un statuss būs atkarīgs no tā, vai ģimnāzija iegūs valsts ģimnāzijas statusu. Proti, ja ģimnāzijai līdz 2020.gada 31.decembrim tiks piešķirts valsts ģimnāzijas statuss, tad tai tiks pievienota reorganizējamā 2.pamatskola, un turpmāk darbosies Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija. Taču, ja valsts ģimnāzijas statuss netiks iegūts, abas izglītības iestādes tiks apvienotas, izveidojot Tukuma Raiņa 1.vidusskolu.

Lai nodrošinātu Tukuma Raiņa ģimnāzijai valsts ģimnāzijas statusu, nepieciešams izpildīt noteiktās prasības. Viena no prasībām paredz, ka uz valsts ģimnāzijas statusu var pretendēt izglītības iestāde, kurā iepriekšējos divus mācību gadus izglītojamo mācību sasniegumu vidējais procentuālais novērtējums centralizētajos eksāmenos ir bijis vismaz par 10% augstāks nekā vidējais procentuālais novērtējums valstī un vismaz par 5% augstāks nekā novērtējums attiecīgajā plānošanas reģionā. Domes dati liecina, ka aizvadītajā mācību gadā kritēriju attiecībā uz rādītājiem valstī izglītības iestāde nav izpildījusi, lai gan līdz šim rādītājs pārsniedza statusa saņemšanai noteikto.

Dome arī lēmusi, ka ar 2019.gada 1.septembri novadā vairs nedarbosies Tukuma Vakara un neklātienes vidusskola, to pievienojot Zemgales vidusskolai. Izglītības programmas izglītības iestāde turpinās īstenot gan Slampē, gan Tukumā.

Domes deputāte Ludmila Reimate ("Tukuma pilsētai un novadam") domes sēdē klāstīja, ka Zemgales vidusskola ir vienīgā vidusskola, kas turpinās darbu ārpus pilsētas. Viņasprāt, abu izglītības iestāžu apvienošana stiprinās vidusskolu un nodrošinās vidusskolā nepieciešamo skolēnu skaitu.

Pašlaik kā piektā novadā darbojas Tumes vidusskola, kas arī piedzīvos reorganizāciju.

Jau vēstīts, ka ar jauno mācību gadu par pamatskolu tiks reorganizēta Tumes vidusskola, kurā šajā mācību gadā nav nokomplektēta neviena klase vidusskolas posmā. Izglītības iestādē 2016./2017.mācību gadā vidējās izglītības pakāpē izglītību ieguva 27 izglītojamie, un darbojās trīs vidusskolas klases. 2017./2018.mācību gadā netika nokomplektēta 10.klase, 11.klasē izglītību turpināja apgūt seši skolēni, bet 12.klasē - pieci.

Šajā mācību gadā vidusskolas posmā netika nokomplektēta neviena klase, bet pamatskolas pakāpē izglītību iegūst 165 izglītojamie.

Novadā plānots izveidot arī speciālās izglītības attīstības centru, kas, iespējams, taps uz Tukuma novada internātpamatskolas pamata. Domes neatkarīgais deputāts un novada Izglītības pārvaldes vadītājs Normunds Rečs klāstīja, ka attīstības centra statuss ir kas līdzīgs valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanai, jo apliecina iestādes darba kvalitāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)