Banner 980x90

Turpinās vairāku paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzēšana

Rīga, 20.maijs, LETA. Latvijā patlaban turpinās vairāku paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku dzēšana, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Granīta ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikumā vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg angāra tipa ēka, kura jau bija daļēji iebrucis jumts, kopumā 300 kvadrātmetru platībā. Pēc vairākām stundām ugunsgrēks lokalizēts, un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Svētdien ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Olaines pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega mežs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg kūdra, pļava un mežs. Sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) sākti dzēšanas darbi, kuros iesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Patlaban ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

VUGD pirmdien arī saņēma izsaukumu uz Kandavas pagastu, no kurienes tika saņemta informācija par meža ugunsgrēka izcelšanos. Notikuma vietā dega mežs aptuveni trīs hektāru platībā. Drošības apsvērumu dēļ līdz ar tumsas iestāšanos dzēšanas darbi tika pārtraukti. Valsts meža dienests (VMD) lems par tālāko rīcību un VUGD ugunsdzēsēju glābēji iesaistīšanu turpmākajos dzēšanas darbos.

Svētdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Salas novada Sēlpils pagastā, kur dega mežs un jaunaudze astoņu hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja lielā ugunsgrēka platība, ūdens trūkums un problēmas atrast piebraucamos ceļus. VUGD glābējiem kopā ar VMD darbiniekiem izdevās ierobežot ugunsgrēka izplatīšanos.

Naktī notikuma vietā dežurēja Latvijas valsts mežu darbinieki. Patlaban VMD turpina dzēšanas darbus, un, ja būs nepieciešams, tajos iesaistīs arī VUGD.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)