Banner 980x90

Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanā ieguldīs 9,3 miljonus eiro

Jelgava, 4.apr., LETA. Rīt, 5.aprīlī, plkst.14 biedrības "Reģionālo attīstības centru apvienība" telpās Rīgā Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktore Anita Krūmiņa parakstīs vienošanos par projekta "Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" īstenošanu, kas izmaksās 9 327 496 eiro, aģentūru LETA informēja domes Attīstības nodaļas projektu vadītāja Inga Helmane.

Projekta mērķis ir Tukuma izglītības infrastruktūras attīstība, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Īstenojot šo projektu, plānots būtiski uzlabot mācību vidi Tukuma 2.vidusskolā, Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma Birznieka-Upīša 1.pamatskolā.

Tukuma 2.vidusskolas ēkai tiks veikta pilna skolas pārbūve. Projekta rezultātā sākumskolas klases, kuras atrodas ēkā Spartaka ielā 2a, tiks pārceltas uz ēku Raudas ielā 16. Skolas ēkai Raudas ielā 16 tiks veikta pārbūve, kā rezultātā tiks pilnībā pārbūvēta skolas ēka un uzcelta jauna piebūve. Skolā tiks izveidota ergonomiska vide skolēniem - iegādātas mēbeles un aprīkojums, pārbūvēta ventilācijas sistēma un uzlabots apgaismojums. Skolas ēkā tiks izveidots datortīkls un modernizēts jau esošais tīkls, izveidots bezvadu interneta pieslēgums, kā arī tiks iegādāts nepieciešamais informācijas tehnoloģiju aprīkojumus. Tiks pārbūvēts arī Tukuma 2.vidusskolas sporta stadions, kas pēc pārbūves tiks izmantots vairāku izglītības iestāžu vajadzībām.

Raiņa ģimnāzijā, 2.pamatskolā un Birznieka-Upīša 1.pamatskolā tiks ieviesti jauni informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi un iegādāts aprīkojums.

Tostarp Tukuma Raiņa ģimnāzijā nepieciešamas veikt tīklu auditu, optimizēt esošos datortīklu, kā arī nepieciešams izveidot un aprīkot multifunkcionālu kabinetu ar projektoru ar tāfeli, planšetdatoriem, robotikas komplektiem, 3D skeneriem un 3D printeriem, audio komplektu. Lai nodrošinātu pilnu skolas pabeigtību, dabaszinātņu kabinetiem būtu nepieciešamas papildus skapju sistēmas mācību materiālu izvietošanai, moderni mikroskopi un uzskates materiāli, laboratorijas iekārtas un vielas.

Savukārt Birznieka-Upīša 1.pamatskolā nepieciešams uzstādīt jaudīgu bezvadu sistēmu un nodrošināt to visos mācību kabinetos. Paredzēts veikt tīklu auditu, optimizēt esošos datortīklu, kā arī aprīkot multifunkcionālo klasi un iegādāties planšetdatorus un to uzlādes skapjus, kurus varēs izmantot integrēti vairākos mācību priekšmetos un pētnieciskajos darbos.

Kopējais projekta īstenošanai nepieciešamais finansējums veido 9 327 496 eiro, no kuriem 4 511 314 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Līdzīgas vienošanās par ieguldījumiem izglītības infrastruktūrā parakstīs arī Preiļu, Valkas un Kuldīgas novadu pašvaldības.

Tukuma novadā darbojas 14 vispārizglītojošās mācību iestādes. Novadā ir 3706 bērni un jaunieši vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem, kas ir vispārējās izglītības iestāžu mērķa grupa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)