Banner 980x90

Tukuma slimnīcā vēl nav jūtama darbinieku interese par atteikšanos no "normālā pagarinātā" darba laika

Jelgava, 22.marts, LETA. Tukuma slimnīcas vadība vēl neizjūt darbinieku interesi par iespējamo atteikšanos no "normālā pagarinātā" darba laika, aģentūrai LETA pauda Tukuma slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča.

"Mūsu darbinieki vēl nav gatavi buntoties," stāstīja slimnīcas vadītāja, skaidrojot, kā arī vadības līmenī par iespējamām pārmaiņām vēl nav runāts.

Viņa atzīst, ka situācija attiecībā uz kadriem nav uzlabojusies joprojām un izmaiņas vēl vairāk situāciju saasinās. "Apstākļos, kādi ir pašlaik, esam spējīgi strādāt. Ja būs izmaiņas, tām līdzi jānāk finansējumam, tas būtu godīgi," uzskata Rabkeviča.

Kā iespējamās pārmaiņas varētu ietekmēt slimnīcas sniegto pakalpojumu apjomu, ārstniecības iestādes vadītāja pašlaik nav gatava komentēt, jo trūkst sīkākas informācijas par iecerēm.

Jau ziņots, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padomes sēdē nolemts aicināt arodorganizācijas un Latvijas Māsu asociāciju apsvērt iespēju atteikties strādāt pagarināto normālo darba laiku ar 1.jūniju, ja netiks paaugstināta darba samaksa un noteikta piemaksa par pagarināto normālo darba laiku.

Kā teica arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris, vienreiz jāsaka pietiek, piketu laiks ir beidzies, jāsāk rīkoties citādi. Padome nolēma, ka jautājums par vienlaicīgu atteikšanos strādāt pagarināto normālo darba laiku atkārtoti tiks izskatīs LVSADA padomes sēdē 18.aprīlī.

Ārstniecības likums nosaka, ka ārstniecības personai var noteikt "pagarinātu normālo darba laiku", kas nepārsniedz 60 stundas nedēļā un 240 stundas mēnesī. Ja ārstniecības personai noteikts "pagarināts normālais darba laiks", darba samaksu par papildu stundām nosaka proporcionāli darba laika pieaugumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)