Banner 980x90

Tukuma slimnīcā valsts kvotas nav beigušās; rindas - līdz novembrim

Atšķirībā no Rīgas slimnīcām Tukuma slimnīcā valsts apmaksātās kvotas izmeklējumiem nav beigušās, bet ir rindas līdz novembrim, un kvotu pārdale būtu vēlama, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Tukuma slimnīca" valdes priekšsēdētāja Dzintra Rabkeviča.

Viņa skaidroja, ka kvotas vēl neesot beigušās, taču atsevišķiem izmeklējumiem esot garas rindas un dažviet pieraksti jau esot līdz novembrim. Tāpat esot jomas, kur varot prognozēt kvotu neizpildi vai pārpalikumu.

Visvairāk nepieciešamā ir radioloģija jeb konkrētāk - datortomogrāfija, tāpat garas rindas ir pie acu ārsta un kardiologa, informēja Rabkeviča.

Viņa pauda, ka ar Nacionālo veselības dienestu esot runāts par iespēju ne tikai pārskatīt kvotu sadali starp slimnīcām, bet arī vienas slimnīcas robežās, lai būtu iespēja no jomām, kur ir kvotu neizpildes, tās pārdalīt uz vairāk nepieciešamiem izmeklējumiem, kur kvotu pietrūkst. "Pagaidām dzirdīgas ausis neesam sastapuši," secināja Rabkeviča.

Jau ziņots, ka Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā uz vairākiem ambulatoriem diagnostiskās radioloģijas izmeklējumiem jau beigušās valsts apmaksātās kvotas, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā pacienti gada beigās palīdzību nevarēs saņemt, jo uz izmeklējumiem beigušās valsts apmaksātās kvotas, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja slimnīcas valdes locekle Anda Čakša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)