Banner 980x90

"Tukuma siltums" iesniedz apstiprināšanai samazinātu apkures tarifu

SIA "Tukuma siltums" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) apstiprināšanai jaunu siltumenerģijas tarifa plānu, kas paredz par 5% mazāku tarifu nekā līdz šim, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Jaunais tarifs stāsies spēkā, kad SPRK to būs apstiprinājusi, - iedzīvotāji par to tiks informēti.

Tukumā patlaban spēkā esošais tarifs iedzīvotājiem ir 42,96 lati par megavatstundu (61,13 eiro), neskaitot 12% pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet pārējiem patērētājiem - 42,96 lati par megavatstundu (61,13 eiro), neskaitot 21% PVN.

Savukārt pēc tarifa izmaiņu apstiprināšanas Tukumā tarifs iedzīvotājiem būs 40,93 lati par megavatstundu (58,24 eiro), neskaitot 12% PVN, bet pārējiem - 40,93 lati par megavatstundu (58,24 eiro), neskaitot 21% PVN.

SPRK iesniegtais projekts siltumenerģijas tarifa izmaiņām piedāvā samazināt pašlaik spēkā esošo tarifu par 5%.

Kā ziņots, saistībā ar iedzīvotāju parādiem par apkuri SIA "Tukuma siltums" rudenī nolēma ņemt 200 000 latu kredītu šķeldas iegādei jaunai apkures sezonai, kam pašvaldība nolēma sniegt galvojumu.

SIA "Tukuma siltums" apkopots, ka 2013./2014.gada apkures sezonā automatizētajai siltumapgādes sistēmai ir plānots saražot siltumenerģiju 33 841 megavatstundas apjomā un šim nolūkam iepirkt kurināmo - šķeldu - par 384 600 latiem.

Iedzīvotāju parādi uz šā gada 1.septembri kopumā fiksēti 252 640 latu apjomā. Secināts, ka uzņēmumam ir nepieciešama kredītlīnija 200 000 latu apmērā, lai varētu norēķināties par kurināmo, un kredītlīnijas atvēršanai ir nepieciešams pašvaldības galvojums.

Tukuma novada pašvaldība ir 100% kapitāldaļu īpašnieks SIA "Tukuma siltums".

Jau ziņots, ka Tukuma novada dome nolēmusi atļaut SIA "Tukums DH" būvēt 18 metrus augstu koģenerācijas staciju. Attiecīgajā teritorijā apbūves noteikumos paredzētais maksimālais ēku augstums ir 15 metru, tieši tāpēc arī bijis nepieciešams domes saskaņojums.

Ņemot vērā nolūku samazināt siltumenerģijas piegādes tarifu Tukuma pilsētā, dome nolēma izņēmuma kārtā atbalstīt SIA "Tukums DH" ierosinājumu un uzdod Tukuma novada būvvaldei veikt izmaiņas plānošanas un arhitektūras uzdevumā.

Iecerētā koģenerācijas stacija plānota ar 1,3 megavatu elektrisko jaudu un sešu megavatu siltumjaudu, pašvaldību informēja SIA "Tukums DH" valdes loceklis Jānis Tenbergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)