Banner 980x90

Tukuma partija apmierināta ar vēlēšanu rezultātiem un neplāno izstāties no "Jaunās Vienotības"

Rīga, 8.okt., LETA. "Jaunā Vienotība" (JV) 13.Saeimas vēlēšanās savu mērķi ir sasniegusi, un nav pamata runāt par sadarbības pārtraukšanu ar politisko apvienību, aģentūrai LETA pauda partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes loceklis Juris Šulcs.

12.Saeimas deputāts Šulcs, komentējot JV rezultātus, atzina, ka galvenais apvienības mērķis bijis palikt politiskajā apritē, kas esot sasniegts.

"Jūs paši ļoti labi saprotat un zināt, kādā situācijā bija "Vienotība" un JV. Un jautājums nebija par to, vai tie būs seši procenti vai deviņi. Pēc piedzīvotā svarīgi bija palikt politiskajā apritē, tāpēc uz nākotni es raugos ļoti cerīgi. Esmu apmierināts ar sasniegto," piebilda reģionālās partijas vadītājs.

Atbilstoši Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sniegtajai informācijai Šulcs nav iekļuvis nākamās Saeimas sastāvā, taču viņš grasās turpināt darbu politikā. "Partija "Tukuma pilsētai un novadam" ir oficiāls JV biedrs, es esmu JV valdes loceklis, nebūšu ārpus politikas," skaidroja Šulcs. Atgriezties pašvaldības darbā bijušais Tukuma novada domes priekšsēdētājs neplāno, jo "divreiz vienā upē nevar iekāpt".

Jau vēstīts, ka JV frakcijā jaunajā sasaukumā varētu strādāt tikai viens reģionālo partiju pārstāvis - Aldis Adamovičs no Latgales partijas, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Kopumā JV frakcijā varētu strādāt astoņi deputāti, septiņi no kuriem pārstāvētu partiju "Vienotība" - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, deputāti Andrejs Judins, Inese Lībiņa-Egnere, Ojārs Kalniņš un Ainars Latkovskis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un labklājības ministrs Jānis Reirs.

Apvienībā JV ietilpst "Vienotība" un vairākas reģionālas partijas - "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam", kā arī Jēkabpils reģionālā partija. Tāpat apvienībai ir sadarbības līgums ar Latgales partiju.

JV kā pēdējā iekļuva nākamajā Saeimā, iegūstot astoņus mandātus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)