Banner 980x90

Tukuma novadam nodod zemesgabalu kapsētas paplašināšanai

Rīga, 11.sept., LETA. Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto rīkojuma projektu par valsts meža zemes nodošanu Tukuma novada pašvaldības īpašumā kapsētas paplašināšanai, aģentūra LETA uzzināja valdībā.

Tādējādi ZM bez atlīdzības nodod Tukuma novada pašvaldības īpašumā Ozoliņu kapu mežu - valsts meža zemi 85,88 hektāru platībā, tajā skaitā inženierbūvi - ceļu, Tumes pagastā, Tukuma novadā, lai to izmantotu kapsētas paplašināšanai.

Tukuma novada pašvaldība 2013. gada 18. jūnija vēstulē lūdza ZM atsavināt valsts meža zemi, kas ietilpst Ozoliņu kapu mežā 85,88 hektāru platībā "Ozoliņu" kapsētas paplašināšanai. Vēstulei pievienots arī Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes atzinums par Tukuma novada teritorijas plānojuma galīgo redakciju, kā arī Veselības inspekcijas (VI) atzinums par Tukuma novada teritorijas plānojumu 2011.-2023.gadam galīgo redakciju.

VI pērn sniegtais atzinums par zemesgabala izvēli būvniecībai liecina, ka zemes gabals ir uzskatāms par piemērotu kapsētas paplašināšanai, ja pašvaldība ņem vērā prasības attiecībā uz gruntsūdeņiem, smilts un smilts-grants izmantošanu. Paredzētajai darbībai Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde ir izdevusi tehniskos noteikumus, kuros ir vērtēta ietekme uz vidi, nosakot vides aizsardzības prasības Ozoliņu kapsētas paplašināšanai.

Arī akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" (LVM) kā valsts meža īpašuma pārvaldītāja un apsaimniekotāja neiebilda pret nekustamā īpašuma atsavināšanu par labu pašvaldībai kapsētas paplašināšanai. Vienlaikus pašvaldībai būs jāņem vērā starp LVM un AS "Latvijas elektriskie tīkli" noslēgtais līgums par zemes izmantošanu energoapgādes objekta ierīkošanai - "Kurzemes loka 110 kilovoltu elektrolīniju pārbūvi posmā Ventspils-Tume-Rīga (Imanta), pastiprinot ar 330 kilovoltu līniju. Tādējādi tiks pārjaunots noslēgtais līgums par zemes izmantošanu Energoapgādes objekta ierīkošanai un aprobežojuma noteikšanu, Tukuma novada pašvaldībai stājoties akciju LVM vietā.

Lai pēc valsts meža zemes atsavināšanas nodrošinātu kapsētas paplašināšanu, meža zeme tiks pārveidota citā zemes lietošanas veidā, tā samazinot meža platību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)