Banner 980x90

Tukuma novadā ūdens tarifs saruks par nepilniem 4%, kanalizācijai - kāps par 23,4%

Jelgava, 18.dec., LETA. Ar 2018.gada 1.februāri samazināsies ūdens, bet palielināsies kanalizācijas pakalpojumu tarifi Tukuma novadā, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir izvērtējusi SIA "Tukuma ūdens" iesniegtos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu un secinājusi, ka tarifu projekts ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu SIA "Tukuma ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

SPRK gan tika lūgusi pakalpojuma sniedzēju precizēt tarifu aprēķinus, un rezultātā ūdens tarifs samazināts vairāk nekā tika plānots, bet kanalizācijas tarifs palielināsies mazāk nekā plānots sākotnēji.

No 1.februāra maksa par vienu kubikmetru ūdens būs 1 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), nevis 1,03 eiro, kā tas sākotnēji iesniegts SPRK. Šobrīd šis tarifs ir 1,04 eiro par kubikmetru, tātad maksa par ūdeni saruks par nepilniem 4%.

Savukārt par kanalizācijas pakalpojumiem būs jāmaksā 1,37 eiro bez PVN par kubikmetru. Uzņēmuma iesniegtais projekts pirms precizēšanas paredzēja tarifu 1,39 eiro bez PVN apmērā. Šobrīd šis tarifs ir 1,11 eiro par kubikmetru, tātad kanalizācijas pakalpojumi sadārdzināsies par 23,4%.

Kā pamato "Tukuma ūdens", tarifa izmaiņas ir saistītas ar izmaiņām uzņēmuma izdevumu sadalījumā un izmaksu pieaugumu notekūdeņu attīrīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)