Banner 980x90

Tukuma novadā saimnieko pārdomāti - lai ieguvēji ir visi

Tukuma novadā ir svarīgi uzlabot un pilnveidot pilsētas infrastruktūru, sniegt kvalitatīvus sociālos pakalpojumus, nodrošināt iespēju izglītoties, radīt jaunas dzīvesvietas un atbalstīt uzņēmējus, laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" intervijā saka Tukuma novada pašvaldības priekšsēdētājs Juris Šulcs.

"2012.gada nogalē saņēmām patīkamu vēsti par budžeta pārpildi astoņu procentu apmērā no iedzīvotāju ienākuma nodokļa – šie līdzekļi gada beigās budžetu papildināja. Pateicoties pārdomātai saimniekošanai, spējām naudiņu atlikt, lai varētu pozitīvi uzsākt 2013.gadu un risināt prioritāros jautājumus. Šis gads ir īpašs ar to, ka prioritāšu vajadzībām jau esam papildus izdalījuši ap 25 000 latu. Pēc budžeta apstiprināšanas skatīsimies konkrēti, kādas lietas šogad atbalstāmas, un mēģināsim līdzekļus sadalīt tagad, nevis vēlāk. To darām, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu darbus," atzīmē J.Šulcs.

"Lai piesaistītu Eiropas struktūrfondu līdzekļus infrastruktūras objektiem, nepieciešami vismaz trīs četri gadi – vispirms sarunas, tad projektēšana, izbūve. Šā gada maijā noslēgsies viens no lielākajiem attīstības projektiem, kādu pilsēta jebkad redzējusi – ūdenssaimniecības projekts, kurā ieguldīti vairāk par 15 miljoniem latu. Vēlos pateikties mūsu iedzīvotājiem, kuri vairāk nekā gadu dzīvojuši visai sarežģītos apstākļos, jo tika raktas ielas, apgrūtināta piebraukšana, bet viņi saprata, ka grūtības reiz pāries un pēc gada lielākajai daļai būs iespējas pieslēgties ūdensvadam un kanalizācijai. Veiksmīgi pabeigta arī veloceliņu izbūve astoņu kilometru garumā. Liels un būtisks objekts, ko svinīgi atklāsim 1.februārī, ir jaunais bērnudārzs Pepija ar 136 vietām. Tas nozīmē, ka esam praktiski atrisinājuši rindu problēmu," norāda J.Šulcs.

Tukuma novada priekšsēdētājs laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" norāda, ka Tukumā trūkst dzīvojamās platības, uz dzīvokļiem veidojas rindas, tādēļ viena no prioritātēm ir izvirzīta pašvaldības dzīvojamā fonda palielināšana. Pašvaldība ir iegādājusies nepabeigtu dzīvojamo māju, kurā iecerēti 45 dzīvokļi un 10 vienistabas dzīvokļi, ko pašvaldība vēlas izmantot dienesta (internāta) dzīvokļa vajadzībām. Ja Tukumā būs pietiekami daudz dzīvesvietu, vietas bērnudārzos, izglītošanās un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, Juris Šulcs tic, ka varēs piesaistīt darbspējīgos ļaudis, kuri budžetā ienesīs nodokļus, un tas savukārt sekmēs visa novada attīstību.

Turpinot par aktuālajiem darbiem, Tukuma novada priekšsēdētājs laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" min, ka otra lielā aktivitāte, kas patlaban tiek īstenota, ir atbalsts ģimenēm ar bērniem. Tas ietver bērnu ēdināšanu skolās, sabiedriskā transporta biļešu atmaksu, atbalstu privātajiem bērnudārziem un vēl citus pasākumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)