Banner 980x90

Tukuma novada dome parakstīs nodomu vienošanos par olu ražotnes izveidi

Jelgava, 5.jūl., LETA. Tukuma novada dome parakstīs nodomu vienošanos ar SIA "Gallusman" par olu ražotnes izveidi, šodien ārkārtas sēdē lēma deputāti.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") sēdē atgādināja, ka iepriekš deputāti nespēja vienoties par vienošanās saturu, un dokuments ir sagatavots jaunā redakcijā, ko akceptējusi arī uzņēmuma vadība. Izstrādājot jauno dokumenta versiju, diskusijas notikušas gan ar deputātiem, gan uzņēmuma pārstāvjiem.

Vienošanās paredz, ka rūpnīcas būvniecībai pašvaldība apņemas normatīvajos aktos noteiktā kārtībā atsavināt vai iznomāt uzņēmuma divus zemesgabalus uz 30 gadiem ar iespēju pagarināt šo termiņu vēl uz 30 gadiem. Savukārt "Gallusman" apņemas uzbūvēt rūpnīcu trīs gadu laikā, tās izveidē investējot vismaz 50 miljonus eiro, un radīt vismaz 150 jaunas darbavietas.

Lukmans uzsvēra, ka ar dokumenta parakstīšanu dome izrāda uzņēmumam savu labo gribu, bet precīzāk visas saistības plānots atrunāt citos līgumos un dokumentos, ja rūpnīca tiešām tiks veidota Tukumā.

Nodomu vienošanās parakstīšanu atbalstīja visi 15 klātesošie deputāti.

Iepriekš, domes sēdē izskatot vienošanos, vairāki opozīcijas deputāti aicināja nesteigties paust konceptuālu atbalstu, jo nav notikusi sabiedriskā apspriešana, turklāt arī paša pagasta iedzīvotāju daļa rūpnīcas izveidi neatbalstot.

Lielākās diskusijas domes sēdē raisījās par vienošanās punktu, ka rūpnīcas būvniecībai pašvaldība apņemas atsavināt par labu uzņēmumam divus zemesgabalus, jo daļa deputātu uzskatīja, ka pašvaldībai sākotnēji būtu jāpiešķir tikai apbūves tiesības, bet pēc solītā investīciju ieguldījuma varētu notikt arī atsavināšana. Tāpat daļa deputātu uzstāja, ka vienošanos var grozīt nevis konkrēta domes amatpersona, kas vienošanos parakstīs, bet visi deputāti, pieņemot lēmumu domes sēdē.

Jau vēstīts, ka uzņēmumu grupa "OvoStar Union" no Ukrainas, par kuras iecerēm izbūvēt olu ražošanas cehu Valkā ziņoja Latvijas Televīzija (LTV), kā iespējamo ražotnes vietu izskata arī Tukuma novadu.

Tukuma novada dome maija sākumā saņēmusi "Gallusman" iesniegumu ar lūgumu sniegt atbalstu saistībā ar plānotām uzņēmumu grupas "OvoStar Union" investīcijām jaunas olu un olu produktu ražošanas vietas izveidei Latvijā, un Tukuma novada dome investora ideja konceptuāli atbalstīja. Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam") domes sēdē gan uzsvēra, ka vēl droši nav zināms, vai par ražotnes vietu tiks izvēlēts tieši Tukuma novads.

Ražotnes izveidei "OvoStar" plāno izmantot četrus zemesgabalus, un divi no tiem pieder pašvaldībai. Lukmans uzsvēra, ka uzņēmuma iecere atbilst teritorijas plānojumam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums "Gallusman", kas pieder Nīderlandē reģistrētajam "OvoStar Union N.V. PLLC" un bijušajam AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājam Arnim Veinbergam, dibināts 2015.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar rūpnieciskos iekārtu uzstādīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)