Banner 980x90

Tukuma novadā darbu sācis vienotais dispečerdienests

Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Tukums24.lv

Pirmdien, 1.februārī, darbu sāka Tukuma novada vienotais dispečerdienests (VDD), kas nodarbojas ar Tukumā uzstādīto videonovērošanu, iedzīvotāju ziņojumu pieņemšanu par dažādiem bojājumiem un kārtības uzraudzīšanu.

Tukuma novada pašvaldības pārstāve Anda Andžāne aģentūru LETA informēja, ka vienotā dispečerdienesta bezmaksas tālruņa numurs ir 8881, kurš darbojas diennakts režīmā.

VDD dežurējošās speciālistes veic arī pilsētā uzstādīto videonovērošanas kameru uzraudzību. Līdz ar to tiks veiktas preventīvas darbības, lai novērstu iespējamos sabiedriskās kārtības traucējumus.

Dienests izveidots pie Tukuma novada Pašvaldības policijas, tas darbojas Pašvaldības policijas priekšnieka padotībā un ir tiešā sasaistē ar Pašvaldības policijas patruļdienestu un visiem Tukuma novada saimnieciskajiem dienestiem.

VDD tiks uzklausīts katrs iedzīvotāja ziņojums par sistēmu bojājumiem (ūdensvads, kanalizācija, elektrības piegāde, atkritumu apsaimniekošana, ceļu satiksme un uzraudzība, sabiedriskā kārtība un citi ziņojumi). Lai novērstu savstarpējo nesaprašanos no iedzīvotāja vai operatora puses, ziņojumi tiks ierakstīti, skaidroja Andžāne.

Pēc problēmas iesniedzēja lūguma, atbilde par veiktajiem pasākumiem un termiņiem tiks dota uz norādīto tālruņa numuru, e-pastu vai citu informācijas avotu.

Ar VDD saistīti vairāki pašvaldības uzņēmumi - "Tukuma ūdens", "Tukuma nami", "Komunālserviss TILDe", Pūres komunālais dienests, "Tukuma siltums", "Jauntukums", "Vides grupa" kapu uzraudzībā, "Ceļa zīmju uzraudzība", Pašvaldības policija un Tukuma novada Komunālā nodaļa.

Par biežāk sastopamajām problēmām katru pirmdienu tiks informēta novada domes vadība, bet ārkārtas gadījumos tiks informēti visi nepieciešamie dienesti, lai veiktu nepieciešamās darbības, skaidroja pašvaldības pārstāve.

Viņa informēja, ka patlaban Tukumā ir uzstādītas vairāk nekā 60 videonovērošanas kameras. Kameru skaits tiks papildināts, caur internetu pieslēdzot videokameras pagastu kultūras iestādēs, lai preventīvi, piesaistot pašvaldības patruļdienestu, varētu novērst sabiedriskās kārtības traucējumus pasākumu laikā.

VDD operatores veiks arī nepārtrauktu īslaicīgās uzturēšanās telpas videouzraudzību. Patlaban tiek risināta Tukuma novada mājaslapā esošās interaktīvās kartes sasaiste ar VDD.

"Mūsu novadā izveidotais Vienotais dispečerdienests ir viens no pirmajiem Latvijas lauku novados. Mēs ļoti ceram, ka iedzīvotāji izmantos dotās iespējas, ar sapratni izturēsies pret sākotnējām kļūmēm un palīdzēs mūsu sadzīvi veidot labāku," pauda Andžāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)