Banner 980x90

Tukuma Mākslas muzejs jubilejā veidos virtuālu ekspozīciju un oriģinālu izstādi

Tukuma novada dome šonedēļ atbalstīja līdzfinansējumu Tukuma Mākslas muzeja iecerei izveidot virtuālo ekspozīciju un oriģinālu izstādi ar 21 105 eiro kopējo finansējumu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projekts "Tukuma muzeja mākslas kolekcijai 80 - virtuālā ekspozīcija un oriģinālu izstāde" jau atbalstīts Valsts kultūrkapitāla fonda programmā "Muzeju nozares attīstība un muzejisko priekšmetu iepirkumi".

Projekta ilgtermiņa mērķis ir popularizēt sabiedrībā muzeju kā laikmetīgu, mūsdienīgu institūciju, ceļot nozares kopējo prestižu, kā arī aktualizēt Tukuma muzeja krājuma nacionālo nozīmīgumu, veicināt izpratni par 20.gadsimta Latvijas mākslas un vēstures problemātiku.

Tāpat saskaņā ar muzeja ieceri projekts sekmēšot Tukuma Mākslas muzeja kolekcijas krājuma izpēti, saglabātību un veicināšot rezultātu pieejamību plašākai sabiedrībai, iekārtojot oriģināldarbu izstādi un radot jaunu, kvalitatīvu muzeja produktu pastāvīgās virtuālās ekspozīcijas formātā.

Kopējais projekta budžets ir 21 105 eiro, no tā Valsts kultūrkapitāla fonda finansējums - 10 000 eiro, Tukuma muzeja ieguldījums 5250 eiro apmērā un domē skatītais Tukuma pašvaldības līdzfinansējums - 5854 eiro, kuru dome nolēma piešķirt no 2015.gada budžeta plānotajiem līdzekļiem projektu līdzfinansēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)