Banner 980x90

Tukuma lidostā pārbaudīta nolaišanās sistēmas precizitāte

Vakara stundās virs Tukuma veikti lidojumi, jo tika pārbaudīta instrumentālās nolaišanās sistēmas precizitāte, pilsētas informācijas portāls Tukums24.lv uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Tukuma novada pašvaldība ir saņēmusi SIA "Tukums Airport" pārstāvja Viestura Ločmeļa skaidrojumu par veiktajiem lidojumiem vakara stundās virs Tukuma.

"Lidojumu aktivitāte bija saistīta ar to apstākli, ka tika pārbaudīta instrumentālās nolaišanās sistēmas precizitāte. Dati bija nepieciešami VAS "Latvijas gaisa Satiksme" un tiks izmantoti sistēmas sertifikācijas procesā. Instrumentālās nolaišanās sistēmas ieviešana palielinās lidojumu drošību, kas ir gan lidlauka, gan iedzīvotāju interesēs. Lidojumi notika izņēmuma kārtā un diemžēl citā laikā tos veikt nebija iespējams. Lidojumi tika veikti ar mazās aviācijas lidaparātu, lai pēc iespējas netraucētu iedzīvotājus. Šobrīd pārbaudes ir sekmīgi pabeigtas," atklāja Ločmelis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)