Banner 980x90

Tukuma lidosta komercreisus plāno sākt jau šogad

Tukuma lidostā pabeigta termināļa būvniecība un komercreisus lidosta plāno sākt jau šogad, taču potenciālās lidsabiedrības vēl nenosauc, raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Termināli paredzēts nodot ekspluatācijā jūlijā, savukārt precīzus datumus, kad varētu noslēgties ietekmes uz vidi novērtējuma process, pagaidām noteikt nav iespējams, laikrakstam "Dienas Bizness" saka SIA "Tukums Aiport" komercdirektore Ilze Lontona.

Komercreisu sākšanai vēl nepieciešams sertificēt lidlauku kā pirmās kategorijas instrumentālās nolaišanās lidlauku. Šobrīd lidostā ir uzstādīta instrumentālās nolaišanās sistēma (ILS), attiecīga radiobāka un sertificēta gaismas signālu sistēma, kā arī ir noslēgts līgums ar valsts a/s "Latvijas gaisa satiksme" par gaisa satiksmes vadības pakalpojumiem. Lontona laikrakstam "Dienas Bizness" norāda, ka "plānojam sākt regulārus komercreisus šī gada laikā."

Šobrīd lidlauks ir sertificēts neregulārajiem pasažieru, pasta un kravas pārvadājumiem un tiek izmantots pasažieru un kravu pārvadājumiem ar lidmašīnām, kuru maksimālā pacelšanās masa ir līdz 5,7 tonnas. Pārsvarā tur tiekot apkalpoti sporta, privātie un vieglie lidaparāti. Taču SIA "Tukums Airport" plāno palielināt lidojumu skaitu no vidēji 300 lidojumiem līdz vidēji 3000 lidojumiem gadā.

Tukums24.lv jau vēstīja, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts negroza lēmumu par tiesvedības izbeigšanu dažu aktīvistu strīdā ar Tukuma novada domi Tukuma lidlauka lietā.

Šis lēmums tika pieņemts 5.aprīlī, un tas nav pārsūdzams. Līdz ar to stāsies spēkā lēmums par tiesvedības izbeigšanu daļā. Senāts atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas lēmumu, kas savukārt negrozīja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama pērnā gada 22.oktobra lēmumu daļā, kurā izbeigta tiesvedība administratīvajā lietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)