Banner 980x90

Tukumā esot teju viss, ko varot ražot

Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs nepiekrīt tiem, kas Tukumu uzskata par guļamvagonu. Ražošana te esot tik daudzveidīga, ka varētu dzīvot kā paši savā valstī. Tukumā ir teju viss – sākot ar pārtikas rūpniecību un tirdzniecību un beidzot ar lielo metāla konstrukciju ražotnēm, raksta laikraksts "Diena".

Rīgas tuvumam, blakus esošajam dzelzceļam, Rīgas un Ventspils šosejai, kā arī netālajai Mērsraga ostai, uz kuru tiek vestas papīrmalkas kravas, protams, esot sava nozīme. Tukumā ir viens no zemākajiem bezdarba rādītājiem valstī - 7,2%.

Taču neviens no uzņēmumiem nav tik milzīgs, lai tā neveiksmes radītu tādus sociālos draudus, ka puse pilsētas varētu palikt bez darba, laikrakstam "Diena" uzsver Šulcs. Te lielākās ražotnes ir ar 200–300 strādājošajiem. No finansiālajām grūtībām sāk atgūties SIA "Tukuma mēbeles", kas eksportam ražo līmētās mēbeles. To izglāba SIA "Daiļrades koks", kuram tagad ir meitasuzņēmums arī Tukumā. Tajā ir ap 145 strādājošo. Tagad likstas piemeklējušas Tukuma gaļas kombinātu, kurš pirms pāris mēnešiem pārtraucis darbību un meklē investoru, bet kombināta darbinieki ir papildinājuši bezdarbnieku rindas. Taču viens no lielākajiem uzņēmumiem Tukuma piens savas pozīcijas stabili saglabājot.

"Tā ir nejaušība. Tikai sakritība," laikrakstam "Diena" saka ietekmīgais būvuzņēmējs Guntis Rāvis, atbildot uz vaicāto, kāpēc viņam piederošais SIA Skonto Plan Ltd savas rūpnīcas izvietojis Tukumā. Tas ir vecākais no Skonto grupas uzņēmumiem, kurš dibināts 1992.gadā, kad sāka savu darbību ar stikloto alumīnija konstrukciju ražošanu. Tagad Skonto Plan jau ir piecas rūpnīcas, kas izvietotas vienuviet.

Nedaudz tālāk aiz Skonto Plan ražotnēm ir bijušajam Tukuma domes priekšsēdētājam, arī bijušajam Saeimas deputātam un pašvaldību ministram Ērikam Zundam piederošais uzņēmums Sigma Koks, kuru tagad jau pārvalda viņa dēls Ēvalds Zunda. No trīs būvniecības kompānijām Tukumā ir izdzīvojušas divas – SIA Amatnieks un SIA Telms.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)