Banner 980x90

Tukuma dome pēc diskusijām lemj vienu no pilsētas ielām nodēvēt par Atlētu ielu

Rīga, 27.dec., LETA. Pēc diskusijām par vārda labskanīgumu Tukuma novada dome lēmusi vienu no pilsētas ielām nodēvēt par Atlētu ielu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Deputātiem skaidrots, ka 505 metru garajai ielai, kas savieno Pauzera ielu un Revolūcijas ielu, nepieciešams apstiprināt nosaukumu, lai pašvaldība varētu sakārtot jautājumus, kas saistīti ar īpašumiem. Teritoriālās attīstības komitejas deputāti lēma, ka ielai piešķirams Atlētu ielas nosaukums.

Domes sēdē gan vairāki opozīcijas deputāti aicināja ielu nosaukt par Mazo Pauzera ielu, jo vārds "atlētu" neesot tik labskanīgs, turklāt izcēlies no krievu valodas. Citi deputāti oponēja, ka tas izcēlies no sengrieķu valodas un labskanīgums ir ļoti subjektīvs rādītājs. Nosaukumu "Mazā Pauzera" iela izvērtējusi arī Teritoriālās attīstības komiteja, un sākotnēji bijis pat 20 dažādu nosaukumu variantu, bet uz domes sēdi nolemts virzīt tieši nosaukumu "Atlētu iela".

Uzklausot priekšlikumus, balsojumam domes sēdē izvirzīti abi priekšlikumi, un deputātu vairākums lēma ielu nosaukt par Atlētu ielu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)