Banner 980x90

Tukuma deputāts: Tagad darbs domē būs konstruktīvāks

Rīga, 6.nov., LETA. Tukuma novada domes vadībā nonākot līdzšinējās opozīcijas pārstāvim, domes darbs kļūs konstruktīvāks, aģentūrai LETA pauda deputāts Jānis Eisaks (LZS), kurš pirmdien ārkārtas domes sēdē atbalstījis opozīcijas ierosinājumu atcelt no amata domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Volfu ("Tukuma pilsētai un novadam").

Eisaks apgalvoja, ka pirms balsojuma par Volfa atlaišanu un jauna vicemēra ievēlēšanu viņam nav bijis sarunu ar opozīcijas pārstāvjiem, bet viņu pieprasījumu Volfu atbrīvot atbalstījis, jo daļa pārmetumu līdzšinējam mēra vietniekam bijusi pamatota. Arī pats Eisaks domē esot norādījis uz, viņaprāt, nepareizajām Volfa rīcībām.

Atbalsts opozīcijai balsojumā par Volfu un Agra Zvaigzneskalna (LZP) ievēlēšanā domes priekšsēdētāja amatā neesot mēģinājums sašūpot mēra krēslu un valdošo koalīciju, apgalvoja Eisaks. Turklāt domes priekšsēdētāja Ērika Lukmana ("Tukuma pilsētai un novadam") darbs deputātu apmierina.

Zvaigzneskalnu amatā Eisaks esot atbalstījis, lai domes vadībā būtu pārstāvēts arī to cilvēku viedoklis, kas ievēlējuši domes opozīciju. Viņaprāt, tagad domes darbs kļūs konstruktīvāks. "Kad emocijas norims, dome turpinās darbu. Esam ievēlēti, lai strādātu sabiedrības labā," pauda deputāts.

Opozīciju balsojumā atbalstīja arī mēra partijas biedrs Normunds Rečs (LZP), kurš pēc balsojuma paziņoja par izstāšanos no politiskā spēka, taču ar viņu aģentūrai LETA sazināties neizdevās. Tāpat otrdien uz telefona zvaniem nav atbildējis arī Lukmans.

Jau vēstīts, ka 5.novembra vakarā no amata tika atbrīvots Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks Volfs.

Volfs, komentējot opozīcijas deputātu pieprasījumu, deputātiem stāstīja par paveikto uzņēmējdarbības attīstības veicināšanā un jauno darbavietu radīšanā. Tāpat viņš pauda pārliecību, ka deputātu pieprasījums atbrīvot viņu no amata ir cilvēktiesības ierobežojošs. Deputāts atgādināja arī, ka pašvaldības vēlēšanās viņš ieguvis nemainīgi augstu novērtējumu no vēlētājiem, un politiskā spēka sarakstā bijis viens no trim atzītākajiem deputāta kandidātiem.

Deputātiem asi diskutējot par vicemēra darbu, arī koalīcijas pārstāvis Rečs atzina, ka, iespējams, vairāki domes lēmumi pieņemti, uzticoties domes amatpersonām un pašvaldības darbiniekiem.

Diskusiju noslēgumā Volfs no amata tika atbrīvots ar deviņām balsīm "par", bet pret viņa atlaišanu bija astoņi deputāti.

Identisks balsojums bija arī par Zvaigzneskalna ievēlēšanu vicemēra amatā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)