Banner 980x90

Tukumā atvērtas četras jaunas bērnudārza grupas

Rīga, 19.febr., LETA. Atjaunotajā ēkā Vārtu ielā 3, Tukumā, darbu sākusi pirmsskolas izglītības iestāde "Pasaciņa" ar četrām pirmsskolas vecuma bērnu grupām, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Rugāja.

2018.gada pavasarī novada domes deputāti lēma, ka ēka Vārtu ielā 3 tiks izmantota kā pirmsskolas izglītības iestādes programmu īstenošanas vieta. Lai ēku un tās teritoriju pielāgotu pirmsskolas iestādes vajadzībām, veikti ēkas atjaunošanas un teritorijas labiekārtošanas būvdarbi, kas saskaņā ar iepirkuma rezultātiem Tukuma novada pašvaldībai izmaksāja 303 462 eiro.

Vietas jaunajās "Pasaciņas" grupās piešķirtas 80 bērniem no Tukuma novada pirmsskolas vecuma bērnu rindas, tai skaitā 42 bērniem, kuri dzimuši 2015.gadā, un 38 bērniem, kuri dzimuši 2016.gadā. Savus bērnus iestādē noteiktajā termiņā ir pieteikuši 56 bērnu vecāki, un tuvākajā laikā tiks sasaukta komisija pirmsskolas vecuma bērnu uzņemšanai, lai piešķirtu vietas bērniem uz atlikušajām brīvajām vietām.

Atjaunotās ēkas Vārtu ielā 3 un tajā izvietoto Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" bērnu grupu svinīgais atklāšanas pasākums notiks 1.martā.

Jau vēstīts, ka Tukuma novada pašvaldība iecerējusi pilsētā izveidot jaunu pirmsskolas izglītības iestādi. Bērnudārzs atradīsies vēsturiskajā pirmsskolas izglītības iestādes ēkā Vārtu ielā 3, kas līdz šim izmantota citiem mērķiem.

Sākotnēji iestāde darbosies kā cita bērnudārza filiāle, bet vēlāk - ka patstāvīga iestāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)