Banner 980x90

Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi pašvaldība cer noslēgt laikus

Rīga, 16.jūl., LETA. Lai arī Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Tukuma novada pašvaldībai slēgt līgumu par Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi ar iepirkuma uzvarētāju SIA "Torensberg", pašvaldība projektu cer noslēgt laikus, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Zekunde.

Saskaņā ar IUB lēmumu pašvaldība pašlaik veic iepirkumā iesniegto piedāvājumu pārvērtēšanu.

Zekunde apgalvoja, ka pašvaldība darīs visu iespējamo, lai pārbūves darbi notiktu savlaicīgi - līdz 2020.gada decembra beigām.

Izglītības iestādes audzēkņi pārbūves laikā tiks sadalīti pa klašu grupām, un mācības norisināsies citās pašvaldības skolās - Tukuma Birznieka-Upīša 1.pamatskolā, Tukuma 2.vidusskolas sākumskolas ēkā, Raiņa ģimnāzijā, Tumes vidusskolā un citviet.

Jau vēstīts, ka uzņēmums "Monum" pārsūdzējis Tukuma 2.vidusskolas pārbūves iepirkuma rezultātus, kurā ar piedāvāto līgumcenu 6 320 717 eiro uzsvarēja "Torensberg".

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka "Monum" piedāvājums iepirkumā bijis piektais lētākais. Kopumā iepirkumā saņemti 11 pretendentu piedāvājumi.

IUB būvnieka sūdzību atzina par pamatotu, un licis pašvaldībai no jauna izvērtēt iepirkumā iesniegtos piedāvājumus.

Iepirkuma komisija noteica saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu, ņemot vērā vienīgo izvēles kritēriju - piedāvājums ar viszemāko līgumcenu.

Būvdarbi objektā būs jāveic pēc arhitektu biroja SIA "Mark Arhitekti" izstrādātā projekta, lai īstenotu skolas vīziju "mācīt un mācīties radoši, prasmīgi un ieinteresēti modernizētā un atvērtā skolas vidē".

Ziņots arī, ka Tukuma novada pašvaldība īstenos projektu "Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana", kas izmaksās 9 327 496 eiro. Īstenojot šo projektu, plānots būtiski uzlabot mācību vidi Tukuma2.vidusskolā, Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma Birznieka-Upīša 1.pamatskolā. Tukuma 2.vidusskolas ēkai tiks veikta pilna skolas pārbūve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)