Banner 980x90

Tiesības cietumos balsot pašvaldību vēlēšanās ir 450 personām

Rīga, 22.maijs, LETA. Pašlaik cietumos atrodas 450 personas, kurām ir tiesības balsot pašvaldību vēlēšanās, aģentūra LETA noskaidroja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pašvaldību vēlēšanās aizdomās turētām, apsūdzētām vai tiesājamām personām, kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, Latvijas Republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisija nodrošinās balsošanu ieslodzījuma vietā.

Balsstiesības piedalīties vēlēšanās šobrīd ir 450 personām. Pašlaik IeVP vēl apkopo apcietināto personu iesniegumus par dalību pašvaldību vēlēšanās.

Vēlētājs, kurš vēlas balsot ieslodzījuma vietā, ne vēlāk kā trīs dienas pirms vēlēšanu dienas iesniedz iesniegumu administrācijai.

Ieslodzījuma vietas administrācija nodrošinās iespēju vēlētājiem ieslodzījuma vietā laikus iepazīties ar attiecīgās pašvaldības kandidātu sarakstiem, ziņām par deputātu kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām un informāciju par balsošanas kārtību.

Notiesātajām personām pašvaldību vēlēšanās likums liedz piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks šā gada jūnija pirmajā sestdienā. Vēlēšanas notiks 119 pašvaldībās, un tajās kopā jāievēl 1614 deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)