Banner 980x90

Teterevu fonds sveic Jaunpils novada brīvprātīgā darba veicējus

Rīgā, Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" aizvadīts Borisa un Ināras Teterevu fonda pasākums "Nebridis nezināsi, cik dziļš", kurā tika apbalvoti labākie Latvijas labdarības un brīvprātīgā darba veicēji – biedrību un nodibinājumu pārstāvji no visas Latvijas, tostarp arī Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere un pensionāru biedrība "Jaunpils", pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja Borisa un Ināras Teterevu fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

No Jaunpils novada pasākumā tika sveikta Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere par veikumu, rūpējoties par Jaunpils iedzīvotāju iespējām apvienoties un ilgtermiņā darboties bezpeļņas organizācijās savas apkaimes dzīves kvalitātes uzlabošanā. Borisa un Ināras Teterevu fonda atzinību izplenījusies arī pensionāru biedrība "Jaunpils" un tās valdes priekšsēdētāja Austra Sipeniece par daudzveidīgo un prasmīgo veikumu darbā ar senioriem Jaunpils novadā.

"Mēs patiesi lepojamies, ka labdarības un brīvprātīgā darba veicēji biedrībās un nodibinājumos visā valstī ar savu veikumu veido Latviju labāku - tādu, kādu mēs visi kopā vēlamies to redzēt! Mūsu godinātie bieži vien ir savas apkaimes sirds - nereti viņu iedvesma, izdoma un darbīgums iedvesmo arī līdzcilvēkus aktīvi piedalīties sabiedriskajā dzīvē," akcentē Ināra Tetereva.

"Ikdienas darbs, kuru visos Latvijas novados šogad veic fonda atbalstītās 170 organizācijas un to 7500 brīvprātīgie, ir patiess sirds darbs. Kopumā šie cilvēki ir ziedojuši 750 000 darba stundu. Šādu apjomu viens brīvprātīgais spētu paveikt 375 gados un tā apmaksai būtu nepieciešami vismaz 2,8 miljoni latu. Mēs īpaši godinām tās organizācijas un to vadītājus un brīvprātīgos kuri ar savu darbošanos sniedz piemēru un iedvesmu citiem," akcentē Borisa un Ināras Teterevu fonda direktors Mareks Indriksons.

"Nebridis nezināsi, cik dziļš" pulcināja vairāk kā 550 brīvprātīgā darba veicējus no visiem Latvijas reģioniem, kas savu laiku ziedo darbam māmiņu, pilsētu un lauku senioru atbalsta, dzīvnieku aizsardzības, kultūras un vietējo kopienu attīstības un citu jomu organizācijās. Par godu brīvprātīgajiem muzicēja Ieva Parša, Ieva Kerēvica, Emīls Kivlenieks un Xylem Trio (Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis un Rihards Zaļupe).

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. gadā Inārai Teterevai pasniegta Lietišķo sieviešu apvienības gada balva nominācijā "Dāsnākā mecenāte", bet 2011. gada nogalē mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem pasniegta "Cicerona" godalga par ieguldījumu Rundāles pils atjaunošanā un atbalstu izglītībai. 2013. gadā ar fonda palīdzību sniegts atbalsts aptuveni 150 tūkstošiem mūsu valsts iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)