Banner 980x90

Šulcs: reģionālās partijas sagaida konstruktīvu sadarbību no Vienotības

"Vienotības" iecere aicināt par saviem sadarbības partneriem reģionālās partijas ir vērtējama atzinīgi, bet šai sadarbībai ir jābūt konstruktīvai, - nepietiek tikai ar formāliem sadarbības līgumiem, aģentūrai LETA atzina Tukuma novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs, kura pārstāvēta partija "Tukuma pilsētai un novadam" jau pašlaik ir "Vienotības" sadarbības partnere.

Sadarbības gadījumā reģionālās partijas no "Vienotības" sagaida regulāras savstarpējas tikšanās un informācijas apmaiņu par valstij un pašvaldībām aktuāliem jautājumiem, akcentēja Šulcs. "Latvijas Pašvaldību savienībā pašvaldībām nereti mēdz būt dažādi viedokļi, tādēļ reizēm ir strupceļš un nav iespējams vienoties par kopīga pašvaldību savienības viedokļa paušanu kādā jautājumā. Savukārt politisko partiju apvienībā šī problēma būtu risināma - tas ir pozitīvs šādas sadarbības moments," atzina Šulcs.

Tukuma mērs uzsvēra, ka reģionālajai partijai, kas pārstāvēta tikai vienā vai dažās pašvaldībās, ir sarežģīti piedalīties valstī aktuālu problēmu risināšanā, bet sadarbība ar kādu no lielajiem politiskajiem spēkiem nodrošina lielākas iespējas ietekmēt lēmumu pieņemšanu.

Kā reālu piemēru spējai ietekmēt lēmumu pieņemšanu Šulcs minēja partijas "Tukuma pilsētai un novadam" paustās iebildes pret deputātu skaita samazināšanu lielajās pašvaldībās - "Vienotība" to ņēmusi vērā un atteikusies no tālākas šīs ieceres virzīšanas. Šulcs to lielā mērā uzskata par savas partijas panākumu.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka "Vienotība" partijas vadības augstākajā līmenī uzaicinājusi uz tikšanos reģionālo partiju līderus, cerot viņus iegūt par partneriem. Tikšanās plānota piektdien, 5.jūlijā, Ministru prezidenta zālē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)