Banner 980x90

Šulcs gatavs turpināt darbu

Viens no sarakstiem, kas Tukuma novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir "Tukuma pilsētai un novadam" saraksts. Pašreizējais novada domes priekšsēdētājs Juris Šulcs ir gatavs vēl uz vienu sasaukumu kandidēt un vadīt novadu, viņš pavēstīja pilsētas informācijas portālam Tukums24.lv.

Esat "Tukuma pilsētai un novadam" saraksta pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle? Vai esat gatavs turpināt vadīt Tukuma novadu?


Pašvaldībā strādāju no 1990.gada. No 2005.gada marta esmu bijis Tukuma pilsētas domes priekšsēdētājs. Esmu strādājis pašvaldībā laikā, kad tās darbība tika pārveidota no izpildkomiteju (padomju) sistēmas uz patiesu, patstāvīgu pašvaldību darbības formu.

Jauns izaicinājums bija 2009.gada vēlēšanas, kad uzsāka darboties Tukuma novads. Uzskatu, ka novada izveidošana, kurā ir apvienota salīdzinoši liela pilsēta Tukums (19 000 iedzīvotāji) un desmit pagasti (ap 13 000 iedzīvotāji), ir tikai uzsākta un mana pieredze palīdzētu šo procesu sekmīgi virzīt un pilnveidot.

Minēto iemeslu dēļ, vēl uz vienu sasaukumu esmu gatavs kandidēt uz vadīt novadu. Taču ne jau tikai domes priekšsēdētājs viens var veikt šo darbu. Pats svarīgākais ir godprātīga, zinoša, atbildīga un profesionāla komanda, kas šo darbu veiks. Uzskatu, ka partijai "Tukuma pilsētai un novadam" tāda ir.

Pastāstiet, lūdzu, kas Jūs atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par Jūsu sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?

Partija "Tukuma pilsētai un novadam" ir reģionāla partija, kuru izveidojām 2004.gada aprīlī. Ar savu darbu tā ir pierādījusi, ka iedzīvotāji tai uzticas. Piemēram 2005.gada pašvaldību vēlēšanās Tukuma pilsētā partija ieguva sešas deputātu vietas no 11, kā arī pārliecinoši uzvarēja vēlēšanās četros pagastos. Nevis tukši solījumi, ar kuriem daudzi bārstās pirms vēlēšanām, bet gan reāli izdarītie darbi, ir mūsu piedāvājums vēlētājiem.

Jūsu priekšvēlēšanu programmā minēts, ka Tukuma novadam jākļūst par pašvaldību, kurā cilvēks - neatkarīgi no tā, vai dzīvo pilsētā vai kādā no pagastiem - varētu pilnībā realizēt savas intereses, zināšanas un spējas. Kā līdz šim izdevies realizēt šo ieceri?

Šī tēze un partijas deputātu darbs domē bija jau iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās. Mājas lapās www.tpn.lv, kā arī www.tukums.lv ir iespējas iepazīties ar padarītajiem darbiem, kā arī Tukuma novada domē pieņemtajiem dokumentiem, kas to skaidri apliecina.

Realizēto projektu skaits gan pilsētā, gan laukos ir vienlīdz sabalansēts. Ir uzcelti divi bērnudārzi Tukumā, uzceltas divas sporta halles Sēmē un Džūkstē, realizēti ūdenssaimniecības sakārtošanas projekti gan pagastos, gan pilsētā. Izstrādāta un tiek realizēta atbalsta programma ģimenēm ar bērniem u.c.

Tāpat programmā minēts, ka paplašināsiet zemnieku ražotās produkcijas realizācijas iespējas novadā. Kā plānots realizēt šo ieceri?

Šajā sakarā Tukuma novada dome piedalās starptautiskā projektā "Foodlinks". Projektā iegūtās zināšanas tiks izmantotas, lai izstrādātu ilgtspējīgu pārtikas stratēģiju Tukuma novadam un veicinātu ilgtspējīgu pārtikas iepirkumu skolās un bērnudārzos. Tukuma novada pārtikas stratēģijā tiks iekļauti pasākumi, lai veicinātu veselīgu uzturu, mazinātu pārtikas ražošanas un patēriņa ietekmi uz vidi, kā arī sekmētu vietējās ekonomikas attīstību.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Novada interesēs nebūtu, ja pēc vēlēšanām veidotos pozīcija un opozīcija. Visiem deputātiem būtu jāstrādā novada interesēs, ne personīgo ambīciju apmierināšanai. Protams, ka par problēmām ir jāstrīdas, jādiskutē, līdz ir atrasts pareizākais risinājums. Ļoti priecājos, ka šāds darba stils deputātiem ir bijis iepriekšējos četros gados. Tādēļ tikai korekti būtu, ja domes priekšsēdētājs būtu no tās partijas, kas vēlēšanās iegūs vislielāko iedzīvotāju atbalstu.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?

Pirms vēlēšanām visi teorētiski ir konkurenti. Nav veiktas iedzīvotāju aptaujas, tāpēc minēt, cik vietas katra partija iegūs, būtu tikai loterija.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.

Tukums24.lv jau vēstīja, ka Tukuma novadā vēlēšanās startēs politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Zaļo un Zemnieku savienība", "Vienotība", "Reformu partija", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Tukuma pilsētai un novadam".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)