Banner 980x90

Sporta centrs – aktivitātes ikvienam, neatkarīgi no sagatavotības vai vecuma

Foto: Shutterstock.com / nd3000
Foto: Shutterstock.com / nd3000
Dienu dienā rūpējoties par savu ķermeni – lietojot veselīgu uzturu, dzerot daudz ūdens un regulāri kustoties – nākotnē iespējams izvairīties no dažādām kaitēm, kā arī veiksmīgāk sadzīvot ar esošajām. Ja nepieciešama papildu motivācija aktīvākam dzīves veidam, sporta centrs būs īstā vieta, kur sākt! Trenažieru un iespēju izkustēties netrūkst, bet kā izvēlēties piemērotāko?
Trenažieru zāle – individuāla slodze individuālām vajadzībām!
Lai gan vingrojumus var veikt arī mājas apstākļos, daudz efektīvāk izkustināt muskuļus iespējams individuālās vai grupu nodarbībās speciālista uzraudzībā, kā arī sporta zālē, kur pieejams profesionāls aprīkojums.
 
Viena no vietām, kur atgūt vai iegūt lielisku fizisko formu, ir Veselības centra Baltezers sporta centrs – komplekss, kur pieejami Somijā ražoti pneimatiskie trenažieri.
 
Centra trenažieru zālē izmantotā aprīkojuma sistēma rūpējas par to, lai katram lietotājam tiktu nodrošināta individuāli nepieciešamā pretestība – slodze. Tādēļ trenažieri ir piemēroti dažādām cilvēku grupām:
• apmeklētājiem, kuri vēlas uzturēt sevi labā formā – neatkarīgi no iepriekšējās sagatavotības;
• cilvēkiem, kuri vēlas samazināt ķermeņa apkārtmērus;
• sportistiem, kuri trenējas jauniem sasniegumiem;
• senioriem, kuri tiecas justies veselāki (stiprināt locītavas, muguru utt.);
• pacientiem, kuri slimo ar neiroloģiskām kaitēm un, kuriem nepieciešama rehabilitācija.
Foto: BaltezersFoto: Baltezers
Tāpat sporta centrā atradīsiet tradicionālu sporta inventāru, ko iespējams pielāgot atšķirīgām vecuma grupām.

Hanteles
Dažāda svara amplitūdas hanteles noderēs jebkuras vecuma grupas vīriešiem un sievietēm, kas vēlas nostiprināt muskuļu masu, nodarbojoties ar spēka vingrinājumiem.
 
Atkarībā no to pielietojuma, stiprajam dzimumam vingrojumi ar hantelēm palīdzēs iegūt lielākus muskuļus, daiļajam dzimumam – uzlabot ķermeņa vingrumu un sadedzināt taukus. Turklāt vingrošana ar hantelēm var palīdzēt arī plecu un muguras sāpēm, kas būs sevišķi noderīgi sēdoša darba darītājiem un senioriem.
 
Stieņi
Šis palīglīdzeklis noderēs, nodarbojoties ar bodibildingu vai pauerliftingu – izturības un spēka vingrojumiem gan profesionālā, gan iesācēju līmenī – kā kungiem, tā dāmām.
Foto: Pixabay.com / putevodnikFoto: Pixabay.com / putevodnik
Aerobās slodzes trenažieri
Sporta centrs piedāvā arī tredmilus un velotrenažierus, kas imitē skriešanu vai riteņbraukšanu, vienlaikus sadedzinot kalorijas. Nodarboties ar aerobās slodzes treniņu var ikviens, kurš vēlas nostiprināt muskuļus, kļūt izturīgāks un iemācīt savam organismam efektīvi izmantot resursus.
 
Iesācējiem būs piemērots mierīgāks skrējiens uz trenažiera, trenētiem entuziastiem slodzi iespējams palielināt, pagarinot gan laiku, gan intensitāti.
 
Eliptiskie trenažieri un steperi
Šie trenažieri atdarina gurnu locītavu, kā arī potīšu un ceļgalu dabiskās kustības. Eliptisko trenažieru lietošana izslēdz triecienu, kas parasti rodas, skrienot vai staigājot (skriešanas izraisītais trieciens var ietekmēt muguras lejasdaļas un locītavu veselību).
 
Šos trenažierus var lietot gan iesācēji, gan gados vecāki sportot gribētāji, un tie būs piemēroti:
• iesildīšanās vingrinājumiem;
• pagarinātas slodzes treniņiem, lai samazinātu ķermeņa svaru.
 
Grupu treniņi un individuālās nodarbības
Tāpat fiziskās formas uzturēšanai, svara samazināšanai vai dzīves kvalitātes uzlabošanai, tostarp socializēšanās aspektam, noderēs grupu vai individuālie treniņi. 
 
Baltezera sporta centrs piedāvā nodarbības dažādām cilvēku grupām:
 
Topošajām un esošajām māmiņām
Grūtnieču vingrošanas nodarbībās speciālista vadībā iespējams apgūt:
• pareizu stāvēšanu, sēdēšanu un staigāšanu;
• elpošanas veidus;
• dzemdību pozas;
• stiepšanās un spēka vingrinājumi u.c.
 
Topošās māmiņas var pieteikties gan grupu, gan individuālajiem treniņiem. Savukārt māmiņas, kuras pēc dzemdībām vēlas atgūt iepriekšējo formu, tiek aicinātas uz fizioterapeita vadītu, individuālo vingrošanas nodarbību kopā ar savu mazuli.
 
Bērniem
Speciāli izveidotās nodarbības paredzētas atvasēm vecumā no 8 – 12 gadiem, lai fizioterapeita uzraudzībā ļautu mazajiem izkustēties atraktīvā un interesantā veidā.
 
Sēdoša darba darītājiem un tiem, kuri raizējas par muguras veselību
Foto: Pixabay.com / koniggirlFoto: Pixabay.com / koniggirl
Cilvēkiem, kuri daudz laika pavada birojā vai ir nobažījušies par muguras veselību, piemērotas būs:
pilates – saudzīgs vingrinājumu kopums, kas sastāv no plūstošām, nesteidzīgām un dejai līdzīgām kustībām. Pilates ir lielisks veids, kā uzlabot stāju un locītavu veselību;
treniņš veselai mugurai – gan profilaksei, gan muguras problēmu novēršanai paredzētas nodarbības, kas notiek, izmantojot dažādus palīglīdzekļus, piemēram, hanteles un bumbas stabilitātei.
 
Jogas interesentiem
Joga ir lielisks veids, kā atgūt ķermeņa un prāta balansu. Iesācēju jogas nodarbības būs piemērotas ikvienam, kuram interesantas šķiet elpošanas tehnikas, koncentrēšanas un vizualizācijas spēju attīstīšana, kā arī vingrojumi, kas palīdzēs noturēt ķermeni noteiktā stāvoklī.
 
Aerobikas cienītājiem
Sporta centrs piedāvā divu veidu aerobikas nodarbības, kas piemērotas gan dāmām, gan kungiem ar dažādu sagatavotības pakāpi:
1. vidējas intensitātes aerobikas treniņš – tiem, kas dod priekšroku kustībām ar vienkāršu horeogrāfiju. Slodze tiek variēta atkarībā no sagatavotības, tāpēc šis treniņš ir atbilstošs arī iesācējiem;
2. cīņas aerobika – vidējas un augstas intensitātes nodarbības, kas palīdzēs samazināt svaru, regulēt sirdsdarbību, kā arī muskuļu un kaulu izturību, vienlaikus ļaujot uzlabot stāju un novadīt ikdienas stresu.
 
Vairāk informācijas par tieši Jums piemērotām treniņu iespējām, ko sniegs sporta centrs, meklējiet Veselības centra Baltezers interneta vietnē! Ieviesiet savā dzīvē pozitīvas pārmaiņas un gūstiet enerģijas pieplūdumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)