Banner 980x90

Skolu reitingā pirmās vietas ieņem Daugavpils Krievu vidusskola - licejs, RTU inženierzinātņu vidusskola un Rīgas Valsts 1.ģimnāzija

Rīga, 18.jūn., LETA. Balvu par skolēnu labākajiem sasniegumiem mācību olimpiādēs un konferencēs piešķirs Daugavpils Krievu vidusskolai - licejam, RTU Inženierzinātņu vidusskolai un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai, aģentūrai LETA sacīja Ata Kronvalda fonda izpilddirektore Liene Liepiņa.

Šogad, Ata Kronvalda fonda 30 gadu jubilejā, tika atklāta jauna reitingu grupa, kurā iekļautas tikai valsts ģimnāzijas statusa skolas. Tādējādi šogad reitingā ir iekļautas 27 valsts ģimnāzijas, 74 "lielās" skolas un 144 "mazās" skolas.

Šogad lielo skolu grupā reitinga augšgalā ir Daugavpils Krievu vidusskola - licejs, Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Rīgas Franču licejs, Tukuma Raiņa ģimnāzija un Rīgas 10.vidusskola.

Mazo skolu grupā reitinga augšgalā nemainīgi pirmā ir RTU Inženierzinātņu vidusskola, kurai seko Rudzātu vidusskola, Jaunsilavas pamatskola, Valdemārpils vidusskola un Rīgas 33.vidusskola.

Valsts ģimnāziju skolu grupā augstāko rezultātu ieguvušas Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija.

Ata Kronvalda fonds ir noteicis jauno, 2018./2019.mācību gada skolu reitingu "Lielā Pūce". Skolu reitings tika veidots, balstoties uz skolēnu rezultātiem valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu zinātniskās biedrības konferencēs un citās valsts mēroga zinību sacensībās.

"Lielās Pūces" mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par skolu pieredzi un iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

"Lielā Pūces" pasniegšanas ceremonija plānota šī gada augustā vienlaikus ar labāko skolotāju godināšanu, kas ieguldījuši visnozīmīgāko darbu talantīgo skolēnu attīstībā, vēstīja Liepiņa.

Ata Kronvalda balvas visticamāk tradicionāli pasniegs Valsts prezidents, Ata Kronvalda fonda padomes priekšsēdētāja Iveta Ķestere un fonda prezidents Henriks Danusēvičs.

Ata Kronvalda fonds ir nodibinājums, kura mērķis ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonda darbība aizsākās jau 1988. gadā un tā dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes uzņēmums "Kontakts," kā arī virkne jauno zinātnieku un pedagogu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)