Banner 980x90

Sertificēta zobu higiēniste Beatrise Pugačova

Zobu higiēna ir nepieciešama zobakmens noņemšanai, smaganu ārstēšanai un mutes dobuma veselības uzturēšanai. Higiēnists arī izglīto pacientus par pareizu zobu higiēnu, kas sniedz iespēju tiem labāk izvairīties no zobu un smaganu saslimšanām.

Zobu higiēna

Zobu higiēna ir nepieciešama zobakmens noņemšanai, smaganu ārstēšanai un mutes dobuma veselības uzturēšanai. Higiēnists arī izglīto pacientus par pareizu zobu higiēnu, kas sniedz iespēju tiem labāk izvairīties no zobu un smaganu saslimšanām.

Mutes dobumā dzīvo ap 5000 baktēriju, kur daļa no tām izraisa zobu bojāšanos, smaganu iekaisumu, kas raksturojas ar smaganu asiņošanu, kā arī ir par iemeslu zobu izkrišanai. Statistika liecina, ka 92% Latvijas iedzīvotāju ir kāda no šīm saslimšanām. Visa "ļaunuma sakne" ir baktēriju kopums, kas slēpjas aplikumā. Tas ir galvenais zobu bojāšanas un smaganu slimību cēlonis, jo, pārstrādājot jūsu mutē palikušās ēdiena atliekas, tās izdala skābi un toksiskas vielas. Tādēļ zobu higiēna ir vienīgais veids kā Jūs sevi varat pasargāt no baktēriju atlieku produktu graujošās iedarbības.

Pilnībā likvidēt baktēriju radīto mīksto aplikumu mājas apstākļos paša spēkiem nav iespējams, jo ir vietas mutē, kuras ir grūti aizsniedzamas un iztīrāmas. Zobakmeni mājas apstākļos cilvēks pats notīrīt nevar.

Zobu higiēna ilgst apmēram no pusstundas līdz stundai. Ja zobakmens ir liels un vairāk izveidojies var būt tā, ka higiēnists jāapmeklē vairākas reizes. Ja ir nepieciešama jau nopietnāka ārstēšana, zobu higiēnists nosūtīs jūs pie ārsta periodontologa.

Zobu higiēna ir cietā un mīkstā aplikuma noņemšana. Profesionāli veikta zobu higiēna palīdz izvairīties no paradontozes, gingivīta un citām mutes dobuma saslimšanām. Tā arī palīdz uzturēt svaigu elpu. To ieteicams veikt ne retāk kā reizi sešos mēnešos. Zobu higiēna tiek veikta kombinējot rokas instrumentus un ultraskaņas skeileri. Procedūra var būt nesāpīga, pateicoties virsmas anestēzijai.

Lasiet vairāk: https://www.veselizobi.lv/zobu-higiena-riga

Zobu balināšana

Zobu balināšana palīdz iegūt spožu, baltu smaidu. Profesionāla zobu balināšana var tikt veikta ar Zoom Philips 6% vai Pola sistēmu.

Zobu balināšana ar Zoom Philips 6% ļauj sasniegt ievērojamus rezultātus. Zobu balināšana zobiem ar dzeltenu vai dzelteni-brūnu nokrāsu ir iespējams sasniegt lielāku balinošo efektu kā pelēkiem vai pelēki-brūniem zobiem. Zobu balināšana zobiem, kuri kļuvuši tumši kanālu ārstēšanas, traumas vai antibiotiku lietošanas rezultātā, ne vienmēr tie izbalinās tik veiksmīgi, kā prognozēts. Šādiem zobiem, iespējams, ir vajadzīga papildus ārstēšana. Savukārt zobu balināšana zobiem ar samērā gaišu krāsu sniegs mazāk ievērojamu efektu. Katrā individuālā gadījumā balināšanas pakāpe būs atšķirīga. Pēc procedūras pirmo 24-48 stundu laikā zobu tonis kļūs nedaudz tumšāks (par pustoni). Tas ir normāls zobu vielu maiņas process, ar ko būtu jārēķinās. Ja ir vēlme uzturēt sasniegto efektu arī turpmāk, vajadzētu ierobežot krāsainu produktu un dzērienu lietošanu ikdienas uzturā, īpaši – kafiju, tēju, sarkanvīnu, kā arī smēķēšanu. Pirmās divas nedēļas vajag ievērot ārstu ieteikto diētas rekomendāciju. Vakaros un no rīta ieteicams lietot fluorīdus saturošu zobu pastu.

Savukārt "Office" zobu balināšana ar Pola sistēmu ir saudzīgākā no zobārstniecības kabinetā pieejamām. Efekts ir "atsvaidzinošs", bet ne mākslīgs. Ja pacients vēlas zobus gaišākus tikai par pāris toņiem, tad šī būs piemērotākā metode. Tā ir viena no populārākajām profesionāli izmantotām sistēmām, kuru var atkārtot ik pēc sešiem mēnešiem. Efektu ir iespējams pastiprināt ar mājas apstākļiem domāto Pola mājas balinātāju kapēs, ko nozīmē higiēnists. Speciālāadiēta nav tik stingri jāievēro, kā tas ir pēc Zoom balināšanas. Vēlams nelietot uzturā sekojošus produktus – sarkanais vīns, melna kafija(kompromiss – kafija ar pienu), melnā tēja, kurkuma, karijs, safrāns, atspirdzinošie dzērieni, kas satur koncentrātus un krāsvielas.

Lasiet vairāk: https://www.veselizobi.lv/zobu-balinasana-riga

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)