Banner 980x90

Septītā daļa aptaujāto atbalsta Kandavas novada pievienošanu Tukuma novadam

Rīga, 27.aug., LETA. Septītā daļa jeb 14% no respondentiem, kas piedalījušies aptaujā par plānoto administratīvi teritoriālo reformu Kandavas novadā, atbalsta vietvaras pievienošanu Tukuma novadam.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Kandavas novadā gada sākumā bijuši 7664 iedzīvotāji. Aptaujā piedalījušies 348 respondenti, kas ir gan novadā deklarētie, gan strādājošie iedzīvotāji. Par Kandavas novada kā patstāvīgas administratīvās teritorijas saglabāšanu nobalsojuši 290 jeb 83% respondentu, bet pievienošanos Tukuma novadam atbalsta 49 jeb 14% respondenti. Savukārt 3% respondentu viedoklis nav saprotams un anketas veidlapas uzskatāmas par nederīgām.

Iedzīvotāji, kuri atbalstījuši Kandavas novada saglabāšanu, norādījuši, kas vēsturiski tas ir izveidots kā pirmais novads valstī, turklāt nepieciešamie pakalpojumi tiek nodrošināti tuvāk dzīves vietai un tie ir kvalitatīvi. Reformas pretinieki arī uzskata, ka finansiālie ieguldījumi koncentrēsies administratīvajā centrā Tukumā un Kandavai finansējuma pieejamība būs minimāla, kā arī neredz ekonomisku pamatojuma pievienoties Tukumam. Tāpat iedzīvotāji uzskata, ka reforma top pirmsvēlēšanu solījumu iespaidā. Anketas atzīmēts arī, ka iedzīvotāji lepni dzīvot skaistajā Kandavas novadā.

Savukārt vēlēšanos pievienoties Tukuma novadam iedzīvotāji argumentē ar to, ka kaimiņu novadā ir dažādas iestādes, kuru nav Kandavas novadā, piemēram, slimnīca, bankas, turklāt uz Tukumu ved labs ceļš un ir laba satiksme. Kā plusu iedzīvotāji redz arī iespēju samazināt ierēdņu skaitu, tāpat daļa iedzīvotāju uzskata, ka mazam novadam kā Kandava nav nākotnes, turklāt pilsēta jau ir bijusi Tukuma rajonā.

Bijuši arī iedzīvotāji, kuri ierosina pievienoties Kuldīgas vai Talsu novadiem. Kāds respondents anketā aicinājis samazināt līdz minimumam deputātu skaitu, bet palielināt katra pagasta pārvaldes vadītāja pilnvaras lēmumu pieņemšanā.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāji, piedaloties aptaujā, tika aicināti atbildēt uz jautājumu "Vai jūs atbalstāt Kandavas novada kā patstāvīgas Latvijas Republikas administratīvās teritorijas saglabāšanu?". Aptaujas dalībnieki varēja būt novadā deklarētie iedzīvotāji vai iedzīvotāji, kuru darba vieta vai piederošais nekustamais īpašums atrodas Kandavas novadā, un kuri aptaujas brīdī ir sasnieguši 18 gadu vecumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)