Banner 980x90

"Selga" Tukuma slimnīcai sagādā jaunu aparatūru

Zīmola "Selga" sociālās atbildības akcijas "Par īstu bērnību" noslēgumā piecām Latvijas slimnīcām pasniegta jauna mazuļu sirdspukstus kontrolējoša aparatūra. Jauni sirds kardiotokogrāfi tika dāvināti Valmieras, Jēkabpils, Tukuma slimnīcu un Cēsu klīnikas dzemdību nodaļām, kā arī Rīgas dzemdību namam, pilsētas informācijas portālu Tukums24.lv informēja zīmola "Selga" pārstāvis.

"Katrs bērniņš pasaulē ienāk kā mazs brīnumiņš. Kardiotokogrāfs ir medicīniska ierīce, bez kuras nav iedomājama dzemdību nodaļas ikdiena. Jauna katdiotokogrāfa iegūšana, pateicoties zīmola Selga akcijai "Par īstu bērnību", būtiski atvieglos mūsu darba ikdienu, jo līdz šim mūsu slimnīcā bija tikai viens kardiotokogrāfs. Līdz šim nereti izjutām vajadzību pēc papildus iekārtas, jo, izvērtējot kardiotokogrāfa pierakstu, mēs varam spriest par augļa stāvokli, atrodoties māmiņas dzemdē vai esot jau dzemdību procesā. Ņemot vērā šo pierakstu tiek lemts par labāko dzemdību vadīšanas metodi, lai dzemdības noritētu saudzīgi un droši," uzsver Tukuma slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Aija Kreislere.

"Mēs esam gandarīti, ka tik īsā laika posmā, mums visiem kopā, iesaistoties gan uzņēmumam, gan iedzīvotājiem, ir izdevies sasniegt Selga akcijas "Par īstu bērnību" mērķi un dāvināt mazuļu sirdspukstu kontrolējošo aparatūru piecām Latvijas slimnīcu dzemdību nodaļām, lai bērniņi dzimtu veseli, droši un īstajā laikā. Zīmola Selga apņemšanās īstenot sociālās aktivitātes "Par īstu bērnību" ir sākums būtiskām pārmaiņām, lai kopīgiem spēkiem, iesaistot un atbalstot līdzcilvēkus, mēs varētu dāvāt skaistāku, labāku un pilnvērtīgāku bērnību mūsu bērniem, mūsu kopīgas nākotnes vārdā," saka zīmola "Selga" vadītāja Aija Ūdre.

Savukārt Rīgas Dzemdību centra virsārste Linda Grīnberga uzsver: "Mēs esam ļoti priecīgi un pateicīgi gan par Selga izrādīto iniciatīvu, gan par veiksmīgo idejas realizāciju. Kardiotokogrāfs ir neaizvietojama ierīce Rīgas Dzemdību nama ikdienā – ar tā palīdzību iespējams reģistrēt bērniņa sirdsdarbību, kā arī noteikt labsajūtu gan mammai, gan bērnam arī dzemdību laikā. Paldies par dāvanu, kas palīdzēs bērniņiem piedzimt!"

Mazuļa sirdspukstu uzraudzība grūtniecības laikā ir svarīgākā izmeklēšanas metode, lai noteiktu vai bērniņa stāvoklis dzemdē ir apmierinošs un vai viņš necieš no skābekļa trūkuma. Tas parāda arī, vai bērniņš izturēs dzemdību procesu, vai arī nepieciešama ķeizargrieziena operācija. Bez šīs aparatūras nav iedomājama mūsdienīga dzemdību nodaļa. Mūsdienās neviena slimnīca bez šī aparāta nevarētu pastāvēt un strādāt. Problēma ir tā, ka slimnīcām ir viens vai divi kardiotokogrāfi, kas ir nepietiekami, turklāt dažās slimnīcās tie ir tā novecojuši, ka tos praktiski vairs nedrīkst izmantot.

No aprīļa līdz 5. maijam visā Latvijā noritēja zīmola Selga akcija, lai iegādātu jaunu mazuļu sirdspukstus kontrolējošu aparatūru – piecus jaunus kardiotokogrāfus Jēkabpils, Valmieras, Cēsu, Tukuma slimnīcu Dzemdību nodaļām un Rīgas dzemdību namam. Ikviens, iegādājoties šajā laikā kādu no zīmola Selga produktiem, ir kļuvis par atbalstītāju un devis savu ieguldījumu mazuļu sirdspukstus kontrolējošās aparatūras iegādē reģionālajās slimnīcās.

Zīmola Selga pozitīvā pieredze, realizējot akcijas "Par īstu bērnību", sniegusi atziņu: zīmols saliedē sabiedrību un rezultāts dod līdzcilvēkiem reālu atbalstu. Līdz šim zīmola Selga sociālās atbildības iniciatīvas "Par īstu bērnību" ietvaros, iesaistot arī sabiedrības līdzdalību, divu gadu laikā sagādāti 17 dzirdes aparāti vājdzirdīgiem bērniem un 5 kardiotokogrāfi piecām reģionālām slimnīcām, savukārt Lietuvā un Igaunijā kopumā sniegts atbalsts 10 vājdzirdīgiem bērniem. Tāpēc zīmols Selga turpmāk paplašinās un turpinās iesāktās sociālās atbildības aktivitātes, un jau rudenī tiks turpināts darbs, lai palīdzētu bērniem atgūt pilnvērtīgu dzirdi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)