Banner 980x90

Sākta Zemgales rajona tiesas Tukumā rekonstrukcija un piebūves celtniecība

Jelgava, 28.marts, LETA. Šodien ar svinīgu kapsulas iemūrēšanu jaunās piebūves pamatos sākta Zemgales rajona tiesas Tukumā rekonstrukcija un piebūves celtniecība, aģentūru LETA informēja būvniecības uzņēmuma SIA "Velve" mārketinga un komunikāciju vadītāja Ieva Šaripo.

Zemgales rajona tiesu nama Tukumā rekonstrukcija un jaunās piebūves celtniecība ir viens no trim VAS "Tiesu namu aģentūra" (TNA) pērn aizsāktajiem projektiem, un to uzticēts veikt PS "Velve un Campaign". Saskaņā ar būvprojektu esošajai tiesas ēkai, kas durvis vērusi 1882.gadā, tiks veikta fasādes rekonstrukcija, iekštelpu pārplānošana un pārbūve, kā arī jaunas kanalizācijas, ūdenspiegādes, vājstrāvu un elektroapgādes sistēmu izbūve un siltumtrases nomaiņa. Saglabājot tiesas ēkas vēsturisko apjomu un vizuālo tēlu, tiks pārplānotas iekštelpas, izbūvētas darbinieku, konvoja un apmeklētāju ieejas, labiekārtota tiesu nama infrastruktūra, paaugstināta energoefektivitāte un veikta virkne citu apjomīgu darbu.

Lai Zemgales rajona tiesa Tukumā turpmāk varētu nodrošināt pilnu funkciju izpildi, projekts paredz arī piebūves celtniecību 556 kvadrātmetru platībā, kopējo platību paplašinot līdz 1500 kvadrātmetriem. Jaunajā ēkā atradīsies tiesu nama kanceleja, lasītava un apspriežu telpa aizstāvībai, izbūvētas jaunas kameras, nodrošinot apsūdzēto īslaicīgās uzturēšanās ērtības tiesas ēkā, sadzīves telpa konvoja vajadzībām un uzlabota tiesu nama vides pieejamība, izbūvējot liftu piekļuvei otrā stāva paredzētajām tiesas zālēm.

"Projekta mērķis ir nodrošināt tiesas darba organizāciju un tiesas pieejamību apmeklētājiem mūsdienu prasībām atbilstošos apstākļos. Jaunbūvē tiks iekārtotas vairākas tiesas sēžu zāles, kas būs aprīkotas ar modernām tehnoloģijām, tostarp, videokonferences un skaņas ierakstu iekārtām, tiesu telpas būs pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Vienlaikus jauno tiesas telpu izveidē tiks ņemtas vērā mūsdienu prasības tiesu ēku plānojumam - tiesnešu darba zona tiks funkcionāli nodalīta no publiskās jeb apmeklētāju zonas," skaidroja VAS "Tiesu namu aģentūra" valdes locekle Santa Sausiņa.

Zemgales rajona tiesas Tukumā rekonstrukcijas un jaunbūves celtniecības projekta kopējās izmaksas ir 1 918 861 eiro. Plānots, ka būvniecība tiks pabeigta 2018.gada nogalē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)