Banner 980x90

Sākta dejotāju reģistrācija kustību festivālam "Jaunpils 2018"

Jelgava, 1.marts, LETA. Ir sākusies dalībnieku pieteikšanās tradicionālajam kustību festivālam "Jaunpils 2018", kas norisināsies 27.aprīlī Jaunpils pilī, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Festivālam aicināti pieteikties dalībnieki vecumā līdz 18 gadiem, kā arī mūžam jaunie dejotāji, iestudējot līdz četru minūšu garu kustību priekšnesumu. Paralēli tradicionālajiem deju uzvedumiem dalībnieki aicināti iestudēt "Zaļās jostas vides priekšnesumus", aktualizējot vides problēmas, atainojot procesus dabā vai darinot tērpus no otrreizējām izejvielām vai dabas materiāliem.

"Ideja par dabas procesu un ekoloģijas tēmas iedzīvināšanu dejā radās pērn, kad Jaunpils kustību festivāla dalībnieki patīkami pārsteidza ar vairākiem oriģināliem priekšnesumiem. Tajos tika padomāts gan par otrreizējo izejmateriālu izmantošanu tērpu darināšanā, gan arī izcelts dabas skaistums un trauslums," stāstīja SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Vides priekšnesumu disciplīna turpmāk tiks ieviesta kā pastāvīga festivāla komponente, cerot aizvien vairāk piesaistīt jauniešu uzmanību ekoloģijai, vides saudzēšanai un dabas mīlēšanai.

Kustību festivāls ik gadu pulcē simtiem dejotāju no visas Latvijas. Papildus dalībniekiem ir iespēja visas dienas garumā iesaistīties dažādās atrakcijās, radošajās darbnīcās un vides izglītības spēlēs, pilnvērtīgi un jēgpilni pavadot dienu veselīgās un dabai draudzīgās noskaņās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)