Banner 980x90

Risināt situāciju uz valsts grants ceļiem lūdz arī Tukuma novada vadība

Jelgava, 23.marts, LETA. Ar lūgumu steidzami izvērtēt valstī izveidojušos situāciju valsts autoceļu ar grants segumu stāvokli un to uzturēšanas kvalitāti pie valsts un nozares vadības vērsies arī Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam"), aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Vēstulē Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), Satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS), VAS "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājam Jānim Langem, valdes locekļiem Mārtiņam Lazdovskim un Edgaram Strodam, VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes priekšsēdētājam Vladimiram Kononovam, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Latvijas Pašvaldību savienībai minēts, ka nepieciešams steidzami rast valsts mēroga risinājumu normatīvo aktu prasību izpildei autoceļu pārvaldīšanā, novirzot finansējumu autoceļu sakārtošanai, lai novērstu ārkārtas stāvokli, un izveidotu ilgtspējīgu sistēmu, kurā valsts autoceļu sakārtošanas programmās plānošanas reģionu iesniegtajiem valsts autoceļiem tiek atrasts un novirzīts finansējums.

Pašvaldības vadītājs uzsver, ka neviens no pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem valsts autoceļiem ar grants segumu nav uzturēts atbilstoši aprakstītajam normatīvajam regulējumam, "tātad varam prezumēt, ka visi valsts autoceļi ar grants segumu jau ir atzīstami par avārijas stāvoklī esošiem".

Lukmans skaidroja, ka jau iepriekš pašvaldība bija vērsusies pie vēstules adresātiem par konkrētu valsts vietējo autoceļu stāvokļa uzlabošanu, taču risinājums netika rasts, jo pašvaldībai skaidrots, ka trūkst finansējuma.

"Vai kāds no manas vēstules adresātiem var nosaukt piemēru, kad pašvaldības vai uzņēmēji ir bijuši tiesīgi nepildīt normatīvo aktu prasības, atsaucoties uz finansējuma trūkumu, kas, kā redzam no aprakstītā, kalpo kā pietiekams pamatojums, lai mūsu valsts institūcijas savas funkcijas varētu nepildīt?" vēstules noslēgumā retoriski vaicā Lukmans.

Jau vēstīts, ka Kučinsks parakstījis vairākiem ministriem adresētu rezolūciju, aicinot meklēt risinājumus Bauskas novada valsts autoceļu ar grants segumu stāvokļa uzlabošanai, jo iepriekš Bauskas novada deputāti domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)