Banner 980x90

Rinkēvičs atbalsta pieminekļa izveidi Zigfrīdam Annai Meierovicam

Edgars Rinkēvičs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Edgars Rinkēvičs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paudis atbalstu Tukumā izveidot pieminekli pirmajam Latvijas ārlietu ministram Zigfrīdam Annai Meierovicam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Tukuma novadu, lai tiktos ar Tukuma novada domes vadību, pašvaldības administrācijas pārstāvjiem un Tukuma novada eksportējošiem uzņēmējiem.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Tukuma novada domes starptautiskās sadarbības jautājumus, sadarbību ar diasporu, tūrisma un uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumus un ieceri Tukumā izveidot pieminekli pirmajam Latvijas ārlietu ministram Zigrīdam Annai Meierovicam.

Vizītes laikā ārlietu ministrs arī apmeklēja vietu Tukuma vecpilsētā, kurā ir iecerēts izveidot Meierovica pieminekli. Ministrs šai Tukuma novada domes idejai pauda atbalstu.

"Tas būs vērtīgs tukumnieku devums Latvijas valsts simtgades svinībās un vienlaikus apliecinās Tukuma novada lepnumu par viena no Latvijas valsts dibinātājiem un pirmā ārlietu ministra saikni ar Tukuma pilsētu un novadu," pauda Rinkēvičs.

Iecerēts, ka pieminekļa atklāšana Tukuma vecpilsētā notiks Latvijas valsts simtgades svinību laikā 2018.gada novembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)