Banner 980x90

Pūrē ar "Altum" un bankas "Citadele" finansējumu renovē pirmo daudzdzīvokļu namu

Rīga, 5.dec., LETA. Pūrē ar "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") un bankas "Citadele" finansējumu tiek renovēts pirmais daudzdzīvokļu nams, aģentūrai LETA pavēstīja bankas "Citadele" ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Kopējās Pūres daudzdzīvokļu nama renovācijas izmaksas ir 426 412 eiro, no kuriem 165 412 eiro saņemti granta veidā no "Altum", bet 252 560 eiro piesaistīti no bankas "Citadele", izmantojot "Altum" kredīta garantiju. Līdzfinansējumu sniegusi arī Tukuma novada dome.

Trīsstāvu dzelzsbetona paneļu māja Pūrē būvēta 1974.gadā, un tās energoefektivitātes saglabāšanai bija nepieciešams pilnīgs remonts. Ēkas renovāciju plānots pabeigt gada beigās.

"Esošā vertikālā apkures sistēma nomainīta pret horizontālo. Līdz šim bija tā, ka apkures sezonas laikā ēkas pirmajā un trešajā stāvā cilvēki dzīvokļos sala, savukārt otrā stāva dzīvokļos bija karsts, un iemītnieki ziemā turēja vaļā logus. Turklāt nebija iespējams katram dzīvoklim atsevišķi regulēt apkuri. Ar jauno apkures sistēmu katrs dzīvoklis varēs individuāli regulēt vēlamo apkures temperatūru, attiecīgi arī maksāt par apkuri tik, cik patērē. Renovācijas gaitā atjaunots mājas jumta segums, nomainītas bojātās jumta konstrukcijas, siltināta mājas fasāde, lodžijas, siltināts cokols, arī bēniņu pārsegums un pagraba griesti. Vienlaikus nomainīta arī ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma," sacīja nama "Pūre 22" pārvaldniece Inese Kurzemniece.

Savukārt "Altum" Energoefektivitātes programmu departamenta vadītājs Ingus Salmiņš norādīja, ka ar jaunās "Altum" programmas atbalstu Latvijā šobrīd notiek vairāk nekā 20 māju renovācijas, vēl vairāki projekti ir apstiprināti un gatavojas būvdarbiem. "Kopumā saņemti vairāk nekā 200 pieteikumu. "Altum" programmas finansējums 166 miljonu eiro apmērā būs pietiekams aptuveni 1000 mājām visā Latvijā, tāpēc aicinu nekavēties un izmantot šo unikālo iespēju," viņš sacīja.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. "Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija.

Banka "Citadele" pēc aktīvu apmēra 2017.gada jūnija beigās bija sestā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)