Banner 980x90

Priedes vadītā "Vienotības" Kandavas novada nodaļa ažiotāžu ap viņas izteikumiem uzskata par pārspīlētu

Par homofobiskiem izteikumiem kritizētās Ingas Priedes līdz šim vadītajā "Vienotības" Kandavas novada nodaļā vietējā valde uzskata, ka pret Priedi radīta pārspīlēta ažiotāža, taču neizvirza ultimātus un gaida partijas centrālās valdes lēmumus, cerot, ka sods nebūs pārspīlēts.

"Vienotības" Kandavas novada nodaļas valdes loceklis un pašvaldības deputāts Guntars Indriksons aģentūrai LETA pauda, ka pagaidām ir maz informēts par Priedes lēmumiem, un pieļauj, ka viņas izvērtēšanā būtiska loma varētu būt partijas vadībai Rīgā, taču patlaban, ja Priede, kura arī ir pašvaldības deputāte, uz laiku apturējusi savu darbību, tad pagaidām nodaļas vadība nonākot Indriksona pārziņā.

Viņš skaidroja, ka biedri savā starpā pārrunājuši skandālu par Priedes izteikumiem un uzskata, ka viņa pieļāvusi kļūdas komunikācijā, kā rezultātā ir pārprasta, un ap viņu esot sacelta pārspīlēta ažiotāža.

"Ne Inga Priede, ne daudzi citi partijā vai nodaļā neiebilst nepieciešamībai pilnveidot likumu attiecībā uz homoseksuālu cilvēku tiesībām, taču nodaļa atbalsta Priedes nostāju, ka daži politiķi pārspīlē šā viena likuma nozīmi pār citiem likumiem. Tieši to jau viņa pauda, ka ir vēl citas nepilnības, kas jārisina un kas reģionos ir pat svarīgākas," pauda Indriksons.

Viņš prognozēja, ka attiecīgiem likuma grozījumiem būtu mazāk šķēršļu, ja to visu mazāk reklamētu sabiedrībā, jo, viņaprāt, arī šīs nozīmes pastāvīgā uzsvēršana pār citiem jautājumiem jau tuvinoties populismam. Indriksona ieskatā Priede centusies ātrāk izbeigt diskusiju, bet tas esot izskanējis nekorektā formā.

"Ažiotāža ir pārspīlēta, un tā mēs varam pazaudēt labu cilvēku," skaidroja "Vienotības" Kandavas novada pārstāvis.

Novada nodaļu neapmierinātu Priedes izslēgšana no partijas šīs diskusijas dēļ, taču nekādus ultimātus kandavieši negrasās uzstādīt un pagaidām arī negrasās pamest partiju. Visi gaidīšot partijas vadības lēmumu.

"Pēdējā laikā gan Ingai, gan arī citiem nodaļā šā visa rezultātā no citām partijām ir bijuši piedāvājumi pāriet pie viņiem, taču, pat ja mēs izstātos no "Vienotības", laikam nestātos citā partijā, jo mūsu izvēle bija saistīta ar konkrētas partijas deklarētajām vērtībām un prioritātēm. Taču tagad mēs pat neapsveram tādu iespēju. Ja tomēr partijas valdes lēmums mums šķistu nepieņemams, varam runāt drīzāk par to, ka turpmāk reģionālā nodaļa distancētos un koncentrētos tikai uz reģionālajām interesēm, un neizrādītu aktivitātes nacionālā mērogā," pastāstīja partijas Kandavas novada nodaļas valdes loceklis.

Viņš informēja, ka nesen tika pārvēlēta jauna Kandavas nodaļas valde, kurā ir Priede, Indriksons, Toms Prodaņuks un Aigars Štokenbergs. Pēc Priedes lēmuma, visticamāk, būšot jāsapulcējas un jāievēl jauns nodaļas priekšsēdētājs. Indriksons neizslēdza savu kandidatūru, tāpat tas varot būt arī Štokenbergs, bet par to esot pāragri spriest.

Savukārt kādreizējā Kandavas novada nodaļas valdes locekle Ināra Batņa aģentūru LETA informēja, ka esot izstājusies no valdes, un tas nav saistīts ar "Vienotības" politiku, bet gan ar agrākā Kandavas novada domes priekšsēdētāja Rolanda Bāreņa rīcību.

Batņa, būdama kādreizējā partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Kandavas nodaļas vadītāja, skaidroja, ka "Vienotībā" iekļāvās arī PS biedri, tostarp viņa un Bārenis, attiecīgi arī plānojot darāmo. Taču pēc ievēlēšanas par iepriekšējā sasaukuma domes priekšsēdētāju Bārenis no "Vienotības" izstājies un iestājies partijā "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS).

Batņa uzskata, ka Bārenis to darījis "politiskā tirgus" dēļ, lai gūtu atbalstu ārpus Kandavas, bet tādā veidā piekrāpis vai, kā tautā saka, "uzmetis" savus biedrus, un tas pamudinājis Batņu pārtraukt politiskās aktivitātes.

Kā ziņots, līdzšinējā "Vienotības" Kandavas novada nodaļas vadītāja un pašvaldības deputāte Inga Priede paziņoja, ka uz laiku aptur savu darbību partijā.

Priede aģentūrai LETA skaidroja, ka savu darbību partijā apturējusi uz laiku, kamēr valde pieņems gala lēmumu šajā jautājumā. Priede piebilda, ka biedrība "Mozaīka" saistībā ar šo gadījumu esot vērsusies policijā, tāpēc jāsagaida lēmums arī šajā jautājumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)