Banner 980x90

Praktiski padomi veiksmīgai un kvalitatīvai tapešu līmēšanai

Tapešu līmēšana ir, šķietami, viegls remontdarbs, kas būs pa spēkam ikvienam. Taču nereti gadās, ka tapetes krokojas, atlīmējas vai gadās kāds cits misēklis – izrādās, nemaz tik viegli nav. Kas būtu jāzina pirms darba veikšanas, lai tas izdotos veiksmīgi?

Tapešu līmēšana ir, šķietami, viegls remontdarbs, kas būs pa spēkam ikvienam. Taču nereti gadās, ka tapetes krokojas, atlīmējas vai gadās kāds cits misēklis – izrādās, nemaz tik viegli nav. Kas būtu jāzina pirms darba veikšanas, lai tas izdotos veiksmīgi?

Vispirms sienas ir jāsagatavo. Pirmkārt, ņem palīgā skrūvgriezi un izskrūvē visas gleznām vai plauktiem paredzētās skrūves. No telpas iznes mēbeles – ja tas tomēr nav iespējams, tad pārklāj tās ar polietilēna plēvi. Neaizmirsti arī par grīdas pārklāšanu, lai nebojātu tās segumu. Otrkārt, ja uz sienas jau ir līmētas tapetes, tās nepieciešams noņemt, lai jaunais tapešu slānis klātos vienmērīgi. Tam būs nepieciešams spainis ar siltu ūdeni, sūklis un skrāpis. Ar skrāpi sagriez tapetes, tad katru sienas daļu soli pa solim samērcē ar slapju sūkli. Pagaidi dažas minūtes un tad tapetes lēnām noņem nost. Ieteicams atdalīt pa vienai joslai no augšas uz leju. Vietās, kur tapetes ir cieši pielīmējušās pie sienas un ir grūtības tās noplēst, uzmanīgi tās apstrādā ar skrāpi. Savukārt, ja siena ir bijusi krāsota, krāsas slāni var ātri un viegli noņemt ar krāsas noņemšanas komplektu. Ja sienu virsma ir nelīdzena, to vispirms vajadzētu nošpaktelēt.

Pirms tapešu līmēšanas nepieciešams novilkt vertikālu līniju no griestiem līdz grīdai, pēc kuras vadīties, līmējot pirmo loksni. Tam izmanto līmeņrādi un zīmuli. Tad nomēra tapešu garumu un ar leņķa profilu atzīmē griezuma perpendikulāro līniju. Pēc tam ņem nazi un nogriez tapetes, par pamatu ņemot līmeņrādi.

Tapetes kārto uz grīdas un sagatavo līmi. Pārdošanā pieejamas divu veidu līmes – šķidra un sausa. Šķidro tapešu līmi var lietot uzreiz pēc tās atvēršanas – tai ir vajadzīgā konsistence. Sausā līme ir lētāka, taču to vēl būs jājauc ar ūdeni. Šķidrā līme nepieredzējušam meistaram noteikti būs praktiskāka. Līmi ieteicams klāt ar rullīti, jo rotējot, tas vienmērīgi izlīdzina līmes kārtu un padara darba gaitu ātrāku. Papildus ar līmi ieziež arī sienu.

Tapetes sāk līmēt no stūra un pabeidz pie durvju ailes. Tapešu loksnes piespiež pie sienas no vidus uz malām, lai neveidotos burbulīši, un uzreiz izlīdzina ar rullīti vai birsti.

Kad visas tapetes ir pielīmētas, no griestiem nomēra 1 – 1,5 cm, atzīmē, un ar nazi nogriež augšējo daļu, lai starp tapetēm un griestiem būtu atstarpe – tas ir īpaši ieteicams, ja griesti nav līdzeni (tapetes, kas pielīmētas pie pašiem griestiem, izcels defektus). Tapetes apgriež arī ap palodzēm, kā arī izgriež caurumus kontaktu vietās.

Ja pēc tapešu līmēšanas procesa beigām tās atlīmējas, visticamāk nāksies tās pārlīmēt, ņemot vērā, lai telpā nebūtu caurvējš un tā nebūtu pārāk silta. Savukārt, ja parādās burbulīši vai krokojumi, tas nozīmē, ka telpā ir pārāk zema temperatūra. Paaugstini telpas temperatūru un kārtīgi izlīdzini tapetes ar birsti.

Visu nepieciešamo kvalitatīviem remontdarbiem atradīsi internetveikalā shopo.lv! Pieredzējušie speciālisti palīdzēs atrast tieši tavām vajadzībām nepieciešamos instrumentus.

Uzzini vairāk:
www.shopo.lv
+371 2330 7777
info@shopo.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)