Banner 980x90

Policija nekomentē pēc "Dogo" ražotāja iesnieguma sākto kriminālprocesu par neslavas celšanu

Jelgava, 31.marts, LETA. Valsts policija (VP) nesniedz plašākus komentārus par kriminālprocesu saistībā ar neslavas celšanu, kas sākts pēc dzīvnieku barības "Dogo" ražotāja "Tukuma straume" iesnieguma pret aktīvistu grupu, kas sociālajā vietnē "Facebook" publicējusi stāstus par suņiem, kuri saslimuši ar barības vada paplašināšanos.

VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece informēja, ka sākotnēji sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XV nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas brīvību, godu un cieņu, bet vēlāk tas kvalificēts pēc 157.panta 2.daļas - par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Plašākus komentārus policijas pārstāve nesniedza, skaidrojot, ka notiek lietas apstākļu skaidrošana.

Komentējot advokāta Saulveža Vārpiņa pausto, ka saskaņā ar attiecīgo Krimināllikuma pantu, pēc kura ierosināts process, par cietušo var atzīt tikai fizisku personu, Sietniece skaidroja, ka katrs, kuram ir šaubas par kriminālprocesa ierosināšanas pamatotību, var vērsties ar iesniegumu prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka pēc "Dogo" ražotāja iesnieguma VP sākusi kriminālprocesu par neslavas celšanu pret aktīvistu grupu, kas sociālajā vietnē "Facebook" publicē stāstus par suņiem, kas saslimuši ar barības vada paplašināšanos jeb megaesophagus.

Minēto aģentūrai LETA apliecināja aktīvistu grupas "Megaesophagus Latvia upuri" advokāts Vārpiņš. Viņš gan apšauba kriminālprocesa ierosināšanas pamatotību, jo saskaņā ar attiecīgo Krimināllikuma pantu, pēc kura ierosināts process, par cietušo var atzīt tikai fizisku personu. Taču biedrība nav vērsusies pret konkrētām fiziskām personām, norādīja Vārpiņš.

Advokātam arī liekas dīvaini, kamdēļ kriminālprocess ir ierosināts Tukumā, jo šajā gadījumā runa esot par ierakstu sociālajā tīklā "facebook.com". Tāpat neierasts ir kriminālprocesa ierosināšanas ātrums - nedēļa, ņemot vērā, ka līdzīgos gadījumos gadiem tiek veiktas resoriskās pārbaudes, šajā laikā kriminālprocesus neierosinot, pauda advokāts.

Biedrība gaidīs, kāda būs tālākā policijas rīcība, piebilda Vārpiņš.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 19.oktobrī ierosināja lietu pēc "Tukuma straume" pieteikuma pret 17 fiziskām un juridiskām personām - veterinārārstiem - par 458 411 eiro solidāru piedziņu.

Kā iepriekš informēja uzņēmumā, uzņēmuma prasības pamatā ir ražotāja lūgums tiesai pārtraukt un aizliegt atbildētāju prettiesisku rīcību, kas izpaužoties kā negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpums, izplatot nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par uzņēmumu un tā ražoto preču kvalitāti. Spēkā paliek arī uzņēmuma lūgums tiesai no visiem atbildētājiem solidāri piedzīt tam nodarītos zaudējumus 458 411 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)